Петък, 15 Януари 2016 14:27
Петър Шопов е уверен в способностите на своите състезатели и реши да не подсилва тима си с нови попълнения през зимата.
Петър Шопов е уверен в способностите на своите състезатели и реши да не подсилва тима си с нови попълнения през зимата.

„Монтана“ гостува на „Пирин“ (Разлог) в един от най-интересните и непредвидими мачове от 11-ия кръг на Суперлига „Сами-М“, който ще се изиграе в неделя от 17:00 часа. Волейболистите от Северозападна България са едни от основните претенденти за титлата през този сезон. През есента играчите на Петър Шопов записаха 6 победи и 3 загуби. Така с 20 точки, но и мач по-малко монтанчани заемат 4-о място.

 „Зимната подготовка премина добре. Доволен съм от това, което постигнахме в този период, а сега остава да се представим добре и в мачовете“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на „Монтана“ Петър Шопов.

Клубът не привлече нито един играч през паузата, а наставникът обяви, че ще разчита изцяло на селекцията, която бе направена през лятото на миналата година. В същото време монтанчани бяха напуснати от титулярното си либеро Ивайло Лалов, който през пролетта ще носи екипа на родния си тим „Левски Боол“ (София).

„Ивайло предпочете така и ние не го спряхме. Имаме още две либера, които са едни от най-добрите в българското първенство. Нормално е все пак нивото в началото малко да падне, след като ни напуска добър състезател, но не е и загуба, която да не можем да преодолеем по някакъв начин“, разясни Шопов.

Разпределителят и капитан на „Монтана“ Любомир Агонцев пък се присъедини към подготовката на своя тим малко по-късно заради ангажиментите си с националния отбор на България.

 „Същият проблем имахме и в началото на сезона. Но това е национален отбор и няма какво да се направи. Плюс това сега сме в началото на втория полусезон, а титлата се решава в плейофите. Реално имаме и добър втори разпределител“, коментира още специалистът.

„Започваме с много тежко гостуване в Разлог. Надявам се да успеем да измъкнем победата и да тръгнем по-възможно най-добрия начин. Според мен първите ни 4 мача от втория полусезон са много важни. Ако в тях постигнем добри резултати, мисля че ще финишираме на някоя от челните позиции“, добави Петър Шопов, който определи и основната цел на тима през този сезон: „да завършим на първо или второ място в шампионата, което да ни даде преимущество в плейофите. “

„През 2016 пожелавам на всички да са живи и здрави. Да нямаме контузии, а след това да постигнем и целите, които сме си поставили“, завърши треньорът на „Монтана“.

  

logo2015