Събота, 21 Ноември 2015 11:46
Треньорът на Арда Иван Халамев е доволен от победата над Монтана
Треньорът на Арда Иван Халамев е доволен от победата над Монтана

В петия кръг на Суперлигата „Сами-М" при мъжете, отборът на Арда (Кърджали) надигра Монтана у дома, като обърна съперника от 1:2 до победа с 3:2 гейма (19:25, 25:18, 19:25, 27:25, 15:9).

Обратът започна във важен момент, в четвъртия гейм, когато домакините изоставаха с 21:23, а гостите не успяха да спечелят гейма и да затворят мача в своя полза с 3:1 гейма. След този двубой тимът на Арда заема второ място във временното класиране , като изпревари Мотната, чиито тим остана на трето място. Ето коментара на треньора на Арда – Иван Халачев пред volleyball.bg след успеха:

"Не се предадохме! Публиката ни помогна също. Над 1000 фена имаше в залата, които ни подкрепяха. Показахме как се използва гребена на вълната и как се спира класен отбор. Всичко тръгна при 23:21 за Монтана в четвъртия гейм, когато бе отсъдена точка за тях, която беше наша. Това даде нужния импулс на играчите,  а публиката изригна! Изравнихме и спечелихме този гейм. В тайбрека вече бяхме безапелационни и водехме през цялото време. Много съм доволен, отборът игра много добре. С тази победа показахме, че у дома водим сериозни битки и не се даваме".

"Втори сме в класирането, но с оглед на програмата, това е нормално. Тепърва предстоят трудни мачове. Нямаме дългосрочни планове, мислим мач за мач и се надяваме само да сме здрави, за да продължим да радваме волейболните фенове!"

Всички резултати от Суперлигата "Сами-М" виж тук.

 

logo2015