Понеделник, 09 Ноември 2015 20:10
"Монтана" победи шампиона "Марек Юнион-Ивкони" в Дупница

„Монтана“ нанесе първа загуба на „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница) през настоящия сезон в Суперлига „Сами - М“. В последния мач от 3-ия кръг на мъжкото ни първенство волейболистите на Петър Шопов спечелиха гостуването си на четирикратния шампион в новата спортна зала в Дупница с 3:1 (20:25, 20:25, 25:22, 19:25). Играчите на Найден Найденов така и не успяха да намерят играта си на сервис и блокада в продължение на целия мач. Много силен двубой за монтанчани изигра разпределителят на националния отбор Любомир Агонцев, който комбинираше перфектно с всички нападатели на своя тим.

Така гостите от северозападна България се изравниха по точки в класирането с шампионите. Двата отбора имат по 6 и се намират на 3 от едноличния лидер „Нефтохимик 2010“ (Бургас), който все още не познава вкуса на загубата през тази кампания.

Цялото класиране в Суперлига "Сами-М" можете да видите тук.

Топреализатор в мача стана диагоналът на "Монтана" Минчо Минчев, който заби 21 точки. Костадин Стойков реализира 16, а Симеон Александров добави още 12 за победителите. За домакините най-резултатен бе Станислав Величков с 18 точки.

Статистика от "Марек Юнион-Ивкони" - "Монтана" 1:3 можете да разгледате тук.

Разликата в равностойния първи гейм направи състезателят на гостите Симеон Александров. Двата отбора се движеха точка за точка до равенството при 20:20. Тогава на сервис линията за „Монтана“ застана именно привлеченият от „Добруджа 07“ (Добрич) това лято посрещач. Александров изпълни 5 поредни отлични начални удара, като умело редуваше мощен сервис със скъсен такъв и проби посрещането на шампионите. Волейболистите от Монтана се възползваха максимално добре от получените възможности и затвориха гейма с 25:20.

Във втората част грешките в полето на шампионите зачестиха. От другата страна на мрежата играчите на Петър Шопов бяха пределно концентрирани. Минчо Минчев, Костадин Стойков и Симеон Александров тормозеха посрещането на домакините с много силен сервис. Разпределителят на националния отбор Любомир Агонцев добре комбинираше със своите нападатели. Съумяваше да разкъса блокадата на марекчани и често оставяше на единичен блок съотборниците си. Така „Монтана“ поведе с 2:0 след комфортното 25:20 и във втория гейм.

Третата част също се движеше равностойно с лек превес за гостите до средата на третия гейм, когато най-после заработи блокадата на „Марек“. Дупничани намалиха и грешките при изпълнението на сервис. Играчите на Найден Найденов не рискуваха с началния удар, но добре го насочваха и съумяха да разколебаят посрещането на монтанчани при разиграванията след 20-та точка. В решителните моменти разпределителят Владимир Лобутов гласува доверие на Станислав Величков, който реализира няколко важни топки и домакините затвориха гейма с 25:22.

„Монтана“ натрупа комфортна преднина от 4 точки в началото на четвъртия гейм и при резултат 7:11 Найден Найденов вкара в игра разпределителя на българския национален отбор до 19 години Николай Манчев. Промяната се отрази положително на дупничани, които изравниха резултата при 12:12. В следващите минути домакините допуснаха няколко непредизвикани грешки и гостите поведоха с 16:13 при второто техническо прекъсване. В минутите до края шампионите на няколко пъти изпратиха топката в аут, а след сервис на Дулчев в мрежата, „Монтана“ затвори мача с 3:1 след 25:19 в четвъртия гейм. 

logo2015