Събота, 16 Май 2015 20:16
Румен Златанов и Драган Иванов след "Миньор" - "Виктория" 3:1

„Миньор“ (Перник) ще играе в Суперлигата и през следващия сезон! Перничани победиха „Виктория Волей“ (Пловдив) с 3:1 (25:22, 25:13, 19:25, 25:18) в плейаутната среща, която се проведе в столичната зала „Христо Ботев“. „Миньорци“ изиграха много силен двубой, а в основата на така важния успех бе доброто им представяне на сервис и блокада. Единствено в 3-ия гейм младите волейболисти от Пловдив се възползваха от лекото отпускане в играта на „жълто-черните“ и спечелиха частта с 25:19. Така играчите на Румен Златанов, които завършиха редовния сезон в първото ниво при мъжете на предпоследната позиция, запазиха мястото си сред 10-те най-добри отбори в страната. „Виктория Волей“ пък ще играе във Висшата лига и през следващия сезон.

„Пожелавам успех на „Миньор“ през следващия сезон. Съвсем заслужено и закономерно приключи този мач“, коментира след края на срещата, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, старши-треньорът на „Виктория Волей“ Драган Иванов. „Третият гейм го спечелихме по-скоро заради отпускане на противника, а не толкова от подобрение в нашата игра. Ние направихме една промяна и тя се оказа печеливша, но се видя, че когато отборът на „Миньор“ играе на педали, ние не сме достатъчно добър и силен опонент. Оценката ми като цяло за сезона и представянето на тези момчета, които играха днес, е изключително положителна. Надявам се да са здрави, защото спокойно мога да кажа, че за тях сезонът тепърва започва (б.а. пет от състезателите на "Виктория Волей", които играха в плейаута, са част от българския национален отбор за мъже до 19 години, на който това лято му предстои Европейски фестивал в Грузия и Световно първенство в Аржентина)“, завърши наставникът.

„Много е трудно спортно-технически да се обясни това нещо. Два месеца и половина ние не сме изиграли нито един гейм. Тренираме главно по два пъти в седмицата. Затова спортно-технически мачът не блестеше, но показахме дух и желание. Момчетата имат желание и го показват. Отборът на „Виктория“ е от млади момчета, които на моменти със силата си ни пречупваха. Но по-опитният състав си показа в крайна сметка възможностите. Далеч сме от това, което можем, но в тези условия просто няма как да покажем нещо по-добро. Но все пак най-важното е резултатът“, каза след мача, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, старши-треньорът на „Миньор“ Румен Златанов.

„Задачата, която си поставихме преди началото на сезона аз, колегите и целият клуб, да оставим отбора в Суперлигата, я изпълнихме. Макар и по-трудния път сега можем  да теглим чертата и да видим какво сме свършили. Оставаме отбора в групата и се надяваме нещата в бъдеще да се подобрят. Има много момчета в нашия отбор, на които им се играе. Млади, перспективни и много им се играе. Трябва да им създадем условия. Това е проблемът. За момента няма развитие около този въпрос, но надеждата умира последна, а до есента има още 3 месеца за подготовка. Макар, че това трябва да се случи по-рано. Не се ли случи нещо до края на юни месец и да има мощен тласък, трудно би могло да се получи. За момента не мога да кажа нищо за бъдещото, просто може би трябва малко да почина пък тогава ще мислим“, завърши специалистът.

logo2015