Вторник, 14 Април 2015 21:19
„Марек Юнион-Ивкони“ спечели 4-а поредна титла на България!

„Марек Юнион-Ивкони“ е шампионът на Суперлигата - „Бачково-изворна вода“ за сезон 2014/2015 година! Играчите на Найден Найденов победиха „Добруджа 07“ (Добрич) с 3:2 (25:23, 23:25, 16:25, 25:23, 15:9) в решителния 5-и мач от серията, който се игра пред повече от 2500 зрители изпълнили  спортната зала „Добротица“. Домакините бяха само на гейм от спечелване на драматичния двубой, но дупничани за пореден път през този сезон показаха, че не се предават и са майстори на обратите и успехите с 3:2. Титлата е 4-а поред за гостите, които завършиха редовния сезон на 3-о място, а във финалния плейоф изоставаха с 0:2 победи. Сребърните медали и чека за 10 000 лева на „Добруджа 07“ връчи генаралният секретар на БФВ Станислав Николов. Златните отличия, така желаната купа и паричната награда от 15 000 лева на шампионите даде президентът на НВЛ Румен Янчев. 

„Това, което ни помагна днес и през цялата година е колективът. Това, което ги уча - да не се предават до последно. Дори да нямаме толкова физически качества, да се борим и тази титла е страхотна точно заради това. От 5-6 години постоянно правим крачки напред. Сменяме отбори, влизат млади момчета, така че няма как и тази титла да не бъде крачка напред“, сподели минути след успеха, пред БНТ, щастливият старши-треньор на шампионите Найден Найденов.   

„Искам да поздравя състезателите и на двата отбора, които направиха голям финал. Искам да поздравя и моите състезатели, които са големи хора, както и всички наши фенове, които не спряха да ни подкрепят“, сподели пък неговият колега начело на „Добруджа 07“ Мирослав Живков.

„Играхме добре. Направихме много хубави неща, но явно трябва да работим още. Много труден сезон. Равностоен като мачове и отбори, имахме много трудни моменти, но накрая нямахме шанс, за да спечелим. Мога да кажа, че съм доволен от свършената работа, но не мога да се радвам, когато ни се изплъзва финал по този начин“, завърши наставникът.

„Искам да благодаря на Господ и на момчетата. Толкова труден сезон не съм имал в моята кариера. Все пак съм на 22 години, но ние с Божилов и Боби (Борислав Апостолов б.а.) по-опитните трябваше да учим по-младите, които дойдоха от школата. Благодаря на момчетата, че показаха характер. През този сезон имаме 10 победи с по 3:2. Ето и финала го спечелихме с 3:2. Заслужаваме,  но и Добрич заслужаваха да станат шампиони. Има двама победители, защото те показаха добър сезон, въпреки че знам, че това не може да бъде утеха за тях“, коментира капитанът на дупничани Гьорги Гьоргиев, който бе истниски лидер на своя отбор в най-трудните моменти на срещата.

logo2015