Петък, 16 Ноември 2018 09:54
Женският волейболен шампион на България "Марица" (Пловдив) гостува на "Берое" (Стара Загора) в дербито на 3-ия кръг в Националната волейболна лига.
Женският волейболен шампион на България "Марица" (Пловдив) гостува на "Берое" (Стара Загора) в дербито на 3-ия кръг в Националната волейболна лига.

Женският волейболен шампион на България "Марица" (Пловдив) гостува на "Берое" (Стара Загора) в дербито на 3-ия кръг в Националната волейболна лига. Двубоят в петъчната вечер на 16 ноември е с начален час 18:00 б.в. и ще се проведе в зала "Иван Вазов" в Града на липите.

Срещата е само четири дни преди първия мач на "маричанки" в групите на Шампионската лига. Жълто-сините играят срещу френския шампион "Безие" (Безие) на 20 ноември (вторник) от 21:00 б.в. в спортната палата на град Агд.

В миналия кръг от НВЛ "Марица" победи Славия (София) с 3:0 (25:9, 25:18, 25:17) в зала Колодрума.

При успех днес шампионките ще маркират три календарни години без загуба в мачовете от НВЛ. Победната серия на "Марица" започна на 21 ноември 2015 година с тригеймов успех като гост на "ЙЕБ Шумен 05" (Шумен).

"Берое" заяви сериозни амбиции за този сезон. Отборът привлече две чуждестранни състезателки – Хелена Перич от Сърбия и Тамара Роганович от Черна гора. Старозагорският отбор ще играе в третия по сила европейски клубен турнир – Купата на претендентите. На 29 ноември "Берое" посреща гръцкия "Арис" (Солун) в първа среща от втория кръг на турнира.

В момента тимът на треньора Петър Дочев е водач във временното класиране без загубен гейм в първите си два мача за сезона.

Съдии на срещата между "Берое" и "Марица" ще бъдат Елин Карабашев от Кърджали и Велислав Станимиров от Димитровград.