Сряда, 21 Март 2018 21:18
Марица постигна победа над Левски в първия мач между двата тима от финалния плейоф в НВЛ-жени. Снимка: ВК Марица
Марица постигна победа над Левски в първия мач между двата тима от финалния плейоф в НВЛ-жени. Снимка: ВК Марица

Волейболистките на Марица (Пловдив) победиха Левски с 3:0 (25:23, 25:18, 25:23) в първия мач между двата тима от финалния плейоф в НВЛ-жени, който се игра в залата на Пловдивския университет. Така "жълто-сините" поведоха в серията с 1:0 победи и започнаха с успех защитата на титлата. Във финалната серия се играе до два успеха от три мача, като пловдивчанки са на успех от спечелването на четвърта титла.

Треньорите заложиха на следните стартови състави:

Марица: Лора Китипова, Виктория Григорова, Симона Димитрова, Нася Димитрова, Десислава Николова, Радосвета Тенева, Ивелина Монова – либеро (Мария Данчева, Александра Миланова)

Левски: Кристина Гунчева, Моника Кръстева, Анелия Джондрова, Деница Димитрова, Мирослава Паскова, Вангелия Рачковска, Кристиана Петрова – либеро (Мария Йорданова, Гергана Георгиева)

Левски тръгна много напористо, като поведе в първата част със 7:1.След това обаче шампионките се мобилизираха и стопиха разликата. Играта продължи равностойно, като „сините“ не успяха да оползотворят възможности за спечелване на гейма. В решителните моменти гостенките издържаха на напрежението и домакините затвориха гейма в своя полза с минимална преднина от две точки 25:23.

Във втората част "жълто-сините" взеха инициативата отначало, поддържаха доминация и поведоха с 2:0 гейма.

Левски показа, че продължава да се бори и в третия гейм, като бе равностоен съперник докрай.  В най-важните мигове Марица показа касата си, надделя отново с 25:23 и спечели срещата чисто с 3:0 гейма.