Понеделник, 09 Октомври 2017 11:47
Волейболистките на Берое спечелиха международен турнир в Гърция

Волейболистките на Берое (Стара Загора) спечелиха международен турнир за жени, който се проведе в Орестиада (Гърция) с участието на четири страни - домакините от А.С. Висас (Орестиада), Берое (Стара Загора), сръбският ЗОК Врание и турският Дога Бергама.

 

По пътя към триумфа, състезателките, водени от Страхил Балов постигнаха три чисти победи над съперниците си. Първо те стартираха с успех над сръбския ЗОК Врание с 3:0 (25:20, 25:18, 25:19 ). Във втория си мач старозагорки победиха турския турският Дога Бергама с 3:0 (25:13, 25:14, 25:14 ), а накрая надиграха домакините от Орестиада с 3:0 (25:20, 25:10 , 25:14 ). Така родните представителки завършиха като първенец без загубен гейм в турнира и грабнаха купата. С този успех Берое, който е новак в женското първенство на България записа и първи трофей, преди старта на шампионата на 21 октомври.

 

 

 

Българските волейболистки доминираха над съперничките си, като превъзхождаха опонентите както ръстово, така и по елементи. В хода на турнира това пък позволи на треньора СТрахил Балов да пусни в игра всички ссвои състезателки и да ги види в реална игрова обстановка.

 

Beroe women 2017 2018 5

 

Представителките на сръбския ЗОК (Врание) записаха две победи, като първо стартираха с успех с 3:2 над домакините от А.С Висас, а после се поздравиха с успех и над  Дога Бергама (Турция) с 3:0 гейма. Така сръбкините завършиха с една загуба от България и с две победи заеха втора позиция на турнира. Трети са волейболистките от Турция, а четвърти останаха домакините от Орестиада.

 

Крайно класиране:

  1. Берое (Стара Загора, България)
  2. ЗОК Врание (Сърбия)
  3. Дога Бергама (Турция)
  4. А.С Висас (Гърция)