Вторник, 03 Октомври 2017 13:51
Петков и Халачев: Очакваме интригуващи мачове за Купа Пловдив
Международният женски волейболен турнир за Купа Пловдив с участието на Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса, Турция), Динамо (Букурещ, Румъния), КСМ (Букурещ, Румъния), Олимпиакос (Пирея, Гърция) и домакините от Марица (Пловдив) стартира днес в 15:30 часа в зала "Колодрума", а тази сутрин старши-треньорът на българските шампионки Иван Петков и мениджърът на клуба Борис Халачев говориха на живо пред камерата на БНТ.
 
"Нарекохме това издание на Купа Пловдив "черешката на тортата" заради нивото на отборите, които участват - наистина много качествени отбори, с добра история и добро моментно състояние.
 
Предполагаме, че ще има доста интригуващи мачове с неясна развръзка" , заяви Петков за БНТ, цитиран от клубния уебсайт. "Ние вече от два дни сме в пълен състав. Всички тренират, след като си свършиха ангажиментите с националните отбори. Надявам се да използваме всички състезателки. Имаме малко проблеми, но това са неща, които сме очаквали и тепърва ще търпят развитие".
 
"Любителите на волейбола от Пловдив, а и не само от Пловдив, миналата година доказаха подкрепата си и залата беше достатъчно пълна за важните ни мачове от евртурнирите. Поставихме и рекорд по посещаемост в Европа. Надявам се, че с отборите, които участват тази година в Купа Пловдив, отново ще предизвикаме тяхното любопитство и ще дойдат да гледат както нашите мачове, така и мачовете на другите отбори, които ще бъдат достатъчно интересни. Такива класни отбори не знам дали някога са идвали на турнири в България", добави Халачев. "Амбициите ни тази година са като всяка година - шампиони и носители на купата в България, а на международната сцена целта ни е от година на година да продължаваме едно ниво по-нагоре. Тази година ще направим всичко възможно да влезем в групите на Шампионска лига. Турнирът за Купа Пловдив винаги е бил генерален тест преди началото на сезона. Тази година нивото на отборите е по-високо - играят в европейските клубни турнири и идват от най-добрите клубове на Балканите не само по волейбол, но и по много други спортове. Те са и водещи отбори в своите страни".