Петък, 21 Октомври 2016 14:58
Марица: Да домакинстваме в зала като "Колодрума" е сбъдната мечта за нас

Ден преди мача реванш с косовския първенец Дрита (Гниляне) от първия кръг на женската Шампионска лига, мениджърът, треньорът и трите от състезателките на българския шампион Марица (Пловдив) разговаряха с представители на пловдивските медии в пресцентъра на зала "Колодрума". Именно в тази зала утре, 22 октомври, от 18:00 б.в. ще се проведе първият в историята домакински мач на български женски тим в най-престижната европейска клубна надпревара.

Ето какво казаха накратко представителите на Марица:

Борис Халачев, мениджър на ВК Марица (Пловдив):

“Това е първо наше участие в Шампионска лига и изобщо първо участие на български женски отбор в Шампионска лига. За нас е въпрос на чест да участваме в този турнир, да покажем това, което можем, и да постигнем максимално високи резултати. В първия мач, както и предполагахме, отборът на Дрита не беше на много високо ниво, но искам да похваля домакините за желанието, което имаха, да организират този мач. Помагаха ни с всичко, решаваха всички проблеми. Залата в Косово беше пълна. Феновете бяха изключително дружелюбни и атмосферата в залата беше една много приятна изненада за мен. Говорих след мача с хората от щаба и с момичетата и всички бяха очаровани от атмосферата. Имаше и агитка от фенове, които през целия мач викаха, а след края аплодираха и двата отбора. Затова се надявам и на нашия домакински мач утре да дойдат максимално много хора да ни подкрепят, а след мача да аплодират и гостенките от Дрита (Гниляне). Предполагам и много легенди на българския волейбол ще дойдат да гледат мача.

P1100897-Copy

Борис Халачев, мениджър на Марица

 

Иван Петков, старши-треньор:

За нашето участие в Шампионската лига се изговориха много неща. Ние сме щастливи, че играем в това състезание и сме първият български отбор, който участва, но не това е най-важното. По-важно е как ще играем, как ще се представим и как ще успеем да реализираме усилията и труда, които сме вложили до момента. Дрита е отбор под нашето ниво, но е клуб, който има амбиции. Това, което се случи в първия мач, беше закономерно и ние победихме. Надявам се и утре нещата да се случат по този начин, ние да продължим напред и вече да започнем да се готвим за следващия си съперник – знаете за кой отбор става въпрос. Имах малко време да погледам мачовете на Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) на Световното клубно първенство в Манила, където в момента те защитават световната си титла (и смятам, че дори ще я защитят). Но ние, като отбор, който уважава себе си и труда си, не трябва чак толкова да ги превъзнасяме, независимо, че Еджзаджъбашъ е може би най-добрият отбор в света в момента. Респектът си е респект, но ние трябва да покажем, че сме отбор, който ще излезе не просто да изиграе един мач, а да се опита да го спечели. Искаме мачът ни с този тим да се запомни с това, което ние сме показали в него, а не с това, че световният шампион е дошъл в България. В нашия тим има достатъчно добра конкуренция и всяко едно момиче заслужава мястото си в отбора. Досега не сме излизали винаги с един и същи състав. Винаги въртим състезателките, дали спрямо идеи, дали спрямо противник. Но дори когато играеш срещу по-слаб противник или вече си си свършил работата и можеш да си позволиш да експериментираш със състава, не това е най-важното, защото нашият отбор все още не е достигнал нивото на сработка, което трябва да има. По-важното е всяка една от състезателките да има амбиция да се бори да влиза да играе, а не да получава шанс, защото даден мач е решен.”

 

P1100901-Copy

Иван Петков, старши-треньор на Марица

 

Радосвета Тенева, посрещач и капитан:

За мен ще е чест и една сбъдната мечта да мога да играя в Пловдив, в новопостроената ни много хубава зала. До скоро в града ни нямаше такова спортно съоръжение, така че наистина съм много щастлива за първия си мач тук, в Колодрума. Надявам се утре да има максимално много публика. Да сме живи и здрави, следващият ни противник – Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул), ще представлява още по-голям интерес и тогава ще очакваме още повече подкрепа.

P1100908-Copy

Радосвета Тенева, капитан 

 

Габриела Цветанова, диагонал:

“Отборът от Косово не е на нашето ниво. Мисля, че за нас това, като един официален мач, е един добър шанс да се сработим максимално за предстоящите мачове. Надявам се, че хората ще дойдат да ни подкрепят и ще напълним залата. Предполагам, че да няма изненади и ще излезем победител от мача.”

Ивелина Монова, либеро:

“Аз също съм изключително щастлива за това съоръжение. Невероятно е да се тренира в него – като условия, като усещане, като всичко... Не искам да подценявам отбора на Дрита (Гниляне), но аз знам, че утре ще излезем и ще победим, защото сме амбицирани да срещнем следващия съперник. Всички знаете кой е той и смятам, че за вас ще бъде истинско удоволствие да гледате волейболистки от такъв ранг, а за нас ще бъде удоволствие да излезем срещу тях и да направим всичко, което зависи от нас, за да ги победим. Никога не излизаме за нещо друго, освен победа.”