Неделя, 04 Май 2014 20:38
ЦСКА с победа във втория финал при жените след 3:2 срещу Левски

Женският отбор на ЦСКА стигна до победа във втория финал за титлата в НВЛ- жени, след като победи Левски с 3:2 гейма(22-25; 23-25; 25-23; 29-27; 15-13) . Така „червените” изравниха финалната серия  за 1-1 победи.  Армейките показаха здрав дух и в крайна сметка ще има трети мач, в който ще се определи новият шампион на България.  Решаващият двубой е в сряда, 7-ми май, от 17:30ч. в зала „Христо Ботев”.

В началото на първия гейм символичните домакини от ЦСКА  стояха малко по-стабилно на волейболното игрище и успяха да натрупат съвсем малка преднина в своя полза. Левски обаче не позволи на своите опонентки да запазят лидерството си и второто техническо прекъсване беше 16:13 в полза на „сините”. Момичетата на Радослав Бакърджиев направиха 4-точкова разлика в края на гейма при 24-20, но тогава „червените” показаха здрави нерви и желание за обрат в резултата. Това принуди ст.треньора на Левски да вземе прекъсване, което имаше желания ефект и неговите възпитанички затвориха тази част при 25-22.

В първите минути от втория сет обстановката в зала „Христо Ботев” се нажежи. Въпреки че играта тръгна точка за точка, при второто техническо прекъсване резултатът отново беше в полза на символичните гости от Левски (16-12). Момичетата на Юлия Иванова обаче взеха нещата в свои ръце и стигнаха до 22-21 в своя полза в края на гейма. „Сините” показаха характер в тези последни моменти и затвориха гейма при 25-23.

Най-инфарктен за волейболните фенове беше краят на четвъртия гейм. Левски почти виждаше златните медали, след като достигна до резултат 24-21 в своя полза и имаше нужда от само една точка, за да затвори мача, а с това да спечели и титлата. Гергана Димитрова от ЦСКА обаче застана на сервис и максимално затрудни противниковия отбор. Именно в тези моменти младата надежда на българския волейбол показа освен талант и характер, също така и лидерски дух. Въпреки непредизвикани грешки от страна на двата тима в края на този сет, именно Димитрова сложи точка на спора в тази част и след силна атака в центъра затвори гейма при 29-27 в полза на ЦСКА.

Изглежда  развоят на играта в четвъртия гейм се отрази на волейболистките на Левски и в тайбрека от ЦСКА започнаха по-силно. По време на първото техническо прекъсване те водеха с 8-4. Въпреки че запазиха 4-точковата си разлика (13-9) „червените” се разконцентрираха и Левски изравни при 13-13.  От ЦСКА показаха по-здрави нерви в този момент и в затвориха тайбрека при 15-13, а с това и мача за 3:2 гейма.