Четвъртък, 23 Април 2015 13:19
Автор на снимката: www.sportal.bg
Автор на снимката: www.sportal.bg

„Нефтохимик 2010“ (Бургас) надигра драматично шампиона „Марек Юнион-Ивкони“ с 3:2 (18:25, 25:23, 19:25, 25:17, 15:13) в последния мач от Група А за Купа България и се класира на 1/2-полуфинал. Бургазлии губеха с 1:2, но успяха да направят пълен обрат и със спечелените 2 точки заеха така ценната втора позиция. Дупничани пък завършват на 3-о място с 4 точки и отпадат от надпреварата.

„Мисля, че мотивацията и поведението ни за днешния мач бяха много правилни. Искам да благодаря на Теди Салпаров, защото една топка накрая реши мача. А и да му благодаря, че се съгласи да играе за нашия отбор за Купата, защото за тези момчета е страхотна възможност да бъдат заедно с може би либеро №1 в света в момента. Иначе за мен беше важна реакцията след отвратителния мач, който направихме срещу „Арда“ предния ден. И съм доволен от отговора на отбора. На 1/2-финал няма как да не е трудно, така че предпочитания нямам“, коментира след мача пред БНТ старши-треньорът на „Нефтохимик 2010“ Николай Желязков.

„Силно се надявам да се възстановим добре за полуфиналите, въпреки че някои от играчите в нашия отбор не са първа младост. Имаме ден преди решителните срещи, така че няма място за оправдания. Във вчерашния мач „Арда“ заслужено спечели, но се радвам, че успяхме да се съберем и да вземем победа срещу „Марек“. За мен волейболът е удоволствие, без значение дали играя за „Зенит“ или в България. И затова играя с хъс, желание и сърце. Ако това го няма, най-вероятно ще спра с волейбола.

Силно се надявам да играем така и с националния отбор през лятото и защо не да спечелим някой медал“, сподели пък либерото на „Нефтохимик 2010“ и националния отбор Теодор Салпаров.

На 1/2-финал бургазлии ще играят срещу победителя от Група Б „Добруджа 07“, а двубоят е в петък и ще бъде предаван пряко по БНТ 2.