Петък, 17 Април 2015 10:52
Юлия Иванова и Иван Петков ден преди началото на финалния етап за Купа България

ЦСКА и „Марица“ (Пловдив) ще спорят в единия 1/2-финал на Купа България при жените, който ще се изиграе в събота от 17:30 ч. в столичната зала „Христо Ботев“, която ще приеме всички мачове от заключителния етап на турнира.  До момента през сезона пловдивчанки имат 4 победи срещу „червените“ в срещите от първенството, но именно момичетата на Юлия Иванова ги препънаха по пътя към първото място, след като в двубой номер 3 измъкнаха една точка, която се оказа безценна при крайното подреждане и остави „жълтите“ на втората позиция. Столичанки пък завършиха на 3-о място, което означава, че освен на този 1/2-финал, двата отбора ще се изправят един срещу друг и в плейофните мачове от шампионата. Двубоят ЦСКА – „Марица“ ще бъде предаван на живо по БНТ, а в 15:00 ч. ще започне другият 1/2-финал „Левски“ – „Казанлък“.   

„Амбицията и на четирите отбора е да спечелят Купата, така че очакванията ми са да се получат едни оспорвани мачове, които да бъдат интересни за зрителите. Желанието и амбицията на нашия клуб и отбора е, ако може да се поздравим с успех. Единственото нещо, което ще ни удовлетвори е точно това – спечелване на Купата“, заяви за сайта на БФВолейбол старши-треньорът на „Марица“ Иван Петков.

„ЦСКА си е ЦСКА. ЦСКА е отбор, с който трябва да се внимава, когато се играе срещу него. 4-е победи през този сезон срещу тях са един добър атестат за нашата работа, но в крайна сметка трябва да ги победиш във важните мачове. Тогава наистина ще имаш удовлетворение от това, което си направил, а важните срещи тепърва започват. Тепърва отборът трябва да покаже истинското си лице и духа на победител, който притежава“, коментира още наставникът.

„Определено спортната форма и качествата на самите състезателки на двата отбора ще бъдат ключови за успеха в този 1/2-финал. Голямо значение според мен ще има и психологията, защото все пак нямаш право на грешка“, завърши той.

„Толкова дълго време я чакаме тази Купа България. Готвим се за нея още от преди Нова година, защото се плануваше турнира да се изиграе в края на януари месец и нямаме търпение да започнат мачовете от 1/2-финалите. Амбициите на ЦСКА няма как да бъдат други освен за титла. Миналата година загубихме драматично на финала и Купата и първенството в 5 гейма“, сподели пък старши-треньорът на ЦСКА Юлия Иванова.

„През цялата година имахме текучество на състезатели и промени в състава, така че всяко едно момиче, което влиза да играе има желание да се доказва.  В последните мачове с „Марица“ сме все по-близо до победата и се надявам в най-важните моменти да я постигнем. А най-важните моменти са именно 1/2-финалът за Купа България и срещите от 1/2-финалния плейоф в първенството срещу тях“, коментира тя.

„Ключово за успеха в този 1/2-финал ще се окаже това как ще излезеш на игрището. Дали ще се страхуваш или не и дали ще бъдеш достатъчно ентусиазиран в търсенето на победата през цялото време. Във волейбола за да спечелиш, трябва да затвориш 3 гейма, независимо кои“, продължи Юлия Иванова. 

„Най-вероятно, както и миналата година, ще има някакъв спад във формата заради тази пауза от един месец. Мачове не сме имали отдавна и формата се губи. Опитахме в този период да изиграем някакви контролни срещи, но въпреки това според мен ритъмът е загубен. Това е едно не добре премислено нещо, защото тренировъчния процес има методика. Подготвителен период, в който формата пада и се вдига. Това не е нещо, което можеш да прогнозираш от днес за утре. Това са цикли и когато правиш някаква прогноза, която след това променяш и се налага да правиш нещо друго, тогава нещата или ги улучваш или не. Но на практика не можеш да работиш така, както са те обучавали. Миналата година това нещо на нас ни изигра много лоша шега, защото в първия плейоф срещу „Марица“ бяхме много добре, но след това срещу „Левски“  не можахме да покажем тази силна игра, която направихме в 1/2-финала. Но всяка година е отделна и различна. Всичко в отбора е наред. Здрави са момичетата. Имаме желания за битка и победа“, завърши тя.