Сряда, 15 Април 2015 00:47
Обзор на 9-ия кръг от държавното първенство за девойки младша възраст

„Левски“ (София) победи „Локомотив 1929“ (София) с 3:0 (25:19, 25:19, 25:20) в първия мач от 9-ия кръг на държавното първенство за девойки младша възраст. Срещата, която се игра в столичната зала „Христо Ботев“, бе много равностойна, но в решителните моменти момичетата на Радослав Бакърджиев бяха по-спокойни и се поздравиха с успеха. Силен мач за „Локомотив“ изигра диагоналът София Кирилова, която записа 5 аса. За „сините“ много добре се представи разпределителката Гергана Георгиева, а страхотно включване като резерва направи Ива Николова.

„Многото индивидуални грешки, които допуснахме се оказаха решаващи за крайния резултат. За това не мисля, че „Левски“ ни надигра, а по-скоро ние не успяхме да бъдем на необходимото ниво“, сподели след края на срещата, за сайта на БФВолейбол, старши-треньорът на „Локомотив 1929“ Бригита Славова.

„Искам да поздравя всички момичета за добрата игра. Всички се бориха еднакво и си помагаха една на друга. Искам да поздравя и „Локото“, че желаеха победата от началото до края и не се предадоха до последната точка. Надявам се утре (б.а. днес) да повторим това представяне и да запишем нова победа“, коментира пък нейният колега начело на „Левски“ Радослав Бакърджиев.

Във втория двубой от програмата „Звезди 94“ (София) надигра „Ахил Волей“ с 3:0 (25:9, 25:11, 25:22). Състезателките на „Ахил“ бяха много близо до спечелването на третия гейм, но изпуснаха преднина от 5 точки (22:17) и „звездите“ се поздравиха с чист успех. Много силен мач за победителките изигра Наина Иванова, а впечатление с изявите си на игрището направиха още Велина Минкова и Ирина Спасова.

И в най-интересната среща от този кръг „Славия“ (София) победи ЦСКА с 3:1 (25:19, 22:25, 25:19, 25:18). „Белите“ започнаха по-добре мача и спечелиха първата част с 25:19, но във втория гейм момичетата на Мила Кьосева успяха да се върнат в двубоя след 25:22. В следващите две части „Славия“ успяваше рано да вземе преднина, която поддържаше до края. Силен мач за победителките изигра Александра Миланова, която въпреки че е едва на 13 години (родена на 4 юли 2001 г.), остави отлични впечатления с изявите си с националния отбор на България за момичета до 18 години на отминалото Европейско първенство в Пловдив и Самоков. Двубоят бе изгледан и от старши-треньора на женския отбор на ЦСКА Юлия Иванова.

„Това е един мач, за който винаги сме се готвили много сериозно. Винаги двубоите с ЦСКА са били много трудни и интересни, но днес (б.а. вчера) ние показахме по-твърд характер и победихме. Изключително съм доволна от моите момичета, защото всички играха като отбор, като едно цяло. За мен винаги това е било най-важното, защото на нас единици във волейбола не ни трябват, а ни трябва колектив! Също така искам да отбележа страхотната тактическа дисциплина, която показаха днес моите състезателки. Абсолютно всичко, което бе обсъждано на разбора преди мача те го изпълниха от първата, до последната точка“, сподели след мача старши-треньорът на „Славия“ Габриела Айшинова.

„Не успяхме да се противопаставим на тяхната игра. Надиграха ни на абсолютно всички елементи. От нашия отбор единствено Мадлен Рашева се отличи с добро нападение, а останалите се представиха на едно средно ниво. Мисля, че най-големите ни проблеми дойдоха на сервис, където допуснахме много непредизвикани грешки“, коментира пък старши-треньорът на „червените“ Мила Кьосева.

В сряда ще се изиграят и трите срещи от 10-ия кръг на първенството, а домакин на мачовете отново ще бъде столичната зала „Христо Ботев“. Ето и пълната програма за днешните двубои:

14:00 ч. „Левски“ – „Ахил Волей“

15:30 ч. „Славия“ – „Локомотив 1929“

17:00 ч. „Звезди 94“ - ЦСКА