Понеделник, 11 Януари 2016 08:23
Волейболистките на Марица спечелиха приятелския турнир "10 години ВК Казанлък"
Волейболистките на Марица спечелиха приятелския турнир "10 години ВК Казанлък"

Младите волейболистки на Марица (Пловдив) спечелиха приятелския турнир “10 години ВК Казанлък“ за девойки младша възраст (до 17 г.) който се проведе в казанлъшката зала "Арсенал".

 

Турнирът бе посветен на десетгодишния юбилей от създаването на девическата школа в клуба, който се навърши през 2015 г. и постигнатите успехи на ВК Казанлък за този период. Шест отбора премериха сили в надпреварата, която продължи три дни, а участниците играха по системата всеки срещу всеки.

 

По пътя към успеха представителките на Марица записаха пет поредни победи над съперничките. До последно без загуба бе и тимът на Казанлък, като директния двубой между двата тима се превърна в своеобразен финал в турнира.

В него Марица надигра Казанлък с 2:1 гейма (25:19, 17:25, 15:11) - в последния ден на турнира поради напредване на времето се игра до два спечелени гейма. Така пловдивчанки спечелиха първото място, а домакините останаха на втора позиция в крайното класиране.

 

 

Волейболистките на Марица (в жълто) надиграха Казанлък с 2:1 гейма

 

Спечеленият трофей от надпреварата пък бе първи в треньорската кариера на Диана Малинова, която водеше младите волейболистки на Марица за този турнир. Припомняме, че бившата волейболистка на Марица Диана Малинова дебютира като треньор на подрастващите на коледния турнир "Иван Николов 2015" за девойки старша възраст през декември, но тогава пловдивчанки останаха на четвърта позиция в крайното класиране.

 

Крайно класиране в турнира в Казанлък:

  1. Марица (Пловдив)
  2. Казанлък (Казанлък)
  3. Локомотив 1929 (София)
  4. Берое (Стара Загора)
  5. Раковски (Димитровград)
  6. Бдин Вида (Видин)

 

Михаела Петрова и Добрина Христоскова от Марица бяха отличени с индивидуални награди

 

Индивидуални награди в турнира:

 

Най-добър изпълнител на сервис: Десислава Николова (Локомотив София)

Най-добър блокировач: Мария Кривошийска (Казанлък)

Най-добър нападател:  Добрина Христоскова (Марица)

Най-добро либеро: Михаела Петрова (Марица)

Най-добър разпределител: Василена Папанова (Казанлък)

MVР: Михаела Хаджийска (Казанлък)

 

 

Бившият ни национал Борислав Кьосев проследи битките на младите волейболистки и участва в награждаването на турнира

 

Специална награда за феърплей отива при доайена на треньорите на този турнир - наставникът на Раковски (Димитровград) Петър Ташев.

 

Специално за турнира в Казанлък пристигна бившият ни национал Борислав Кьосев, който проследи на живо битките на младите волейболистки, а в последствие взе и участие в церемонията по награждаването. Индивидуалните награди за волейболистките бяха осигурени от фирмите Асикс и SLS.