Четвъртък, 17 Декември 2015 20:49
Волейболистките на Казанлък спечелиха турнира Иван Николов
Волейболистките на Казанлък спечелиха турнира Иван Николов

 

Младите волейболистки на Казанлък Волей спечелиха 19-ото издание на коледния турнир за купата "Иван Николов", който се проведе в залата на 81 СОУ Виктор Юго, и който бе за девойки старша възраст (до 19 години). В зрелищен финал състезателки на Казанлък Волей надиграха Левски (София) с 3:1 (23:25, 25:20, 25:7, 25:20)  и спчелиха първото място, а Сините останаха втори в крайното класиране.

Решителният мач за титлата бе дебют в турнира за двете треньорки - Десислава Величкова и Светла Цветанова. В първото си участие в надпреварата бившата националка Деси Величкова, която пое Розите от този сезон спечели и първия си трофей. Младата спецалистка Светла Цветанова пък зае престижнто второ място и завърши със сребърни отличия.

Левски, чиито състав е с по-малди състезателки - девойки младша възраст започна по-добре и поведе в геймовете, но след това отборът на Казанлък изравни, а в третата част след силни серии на играещата с лява ръка Диана Казакова и Радостина Маринова, "розите" натрупаха впечатляваща разлика. Отборът на Левски обаче доказа за пореден път в този турнир, че обратите са в кръвта на момичетата и в четвъртия гейм бяха на косъм да вкарат срещата в тайбрек. Волейболистките на Казанлък обаче проявиха самообладание в края и не позволиха това да се случи.

Levski devoyki Mladsha 2015 16

Волейболисткит на Левски завършиха със сребърните отличия

 

В края на надпреварата за всички отбори участници имаше много награди, както и специални торти, с които да си подсладят след трудните и изтощителни мачове.

В малкия финал, за 3-4 място тимът на ЦСКА победи Марица с 3:1 (18:25, 25:20, 25:11, 25:21) и спечели бронзовите отличия,  а пловдивчанки останаха на четвърта позиция.

Крайно класиране в турнира

1. Казанлък волей (Казанлък)

2. Левски (София)

3. ЦСКА (София)

4. Марица (Пловдив)

5. Звезди 94 (София)

6. Локомотив 1929 (София)

7.Ботев (Ихтиман)

8. Хектор (София)

 

Индивидуални награди в турнира:

 

Най-добър нападател: Моника Кръстева (Левски)

 

Най-добър разпределител: Василена Папанова (Казанлък)

 

Най-добър блокировач: Радостина Маринова (Казанлък)

 

Най-добро либеро: Златена Салабашева (Казанлък)

 

Най-полезен: Ива Халачева (Марица)