Атанас Върбанов

Атанас Върбанов

В памет на г-жа Нина Попова
Публикувана в: Събития

На 09.11.2014 г., неделя, от 13 ч. в столичната черква "Света София" ще бъде отслужена панихида по повод 40 дни от кончината на видната деятелка на волейбола и спорта у нас г-жа Нина Попова

Тя е носител на Олимпийския орден на МОК-1997 г. и е първата жена, избрана като член, както на Административния съвет на CEV от 1979 до 1991 г., така и на Административния съвет на FIVB в 1988 г. Заемала е и други престижни позиции като член на Юридическата комисия на Асоциацията на Европейските олимпийски комитети (1984 - 1994 г.), член на БОК от 1967 г. и на неговото ИБ от 1990 до 1995 г., ръководител на олимпийските делегации на България от 1968 до 1992 г.

Г-жа Попова бе 25 години на отговорна длъжност в международния отдел на БСФС, а в БФ Волейбол бе зам.-председател до 1991 г.

Със своята активност г-жа Попова имаше изключителен принос за международната значимост на Българската федерация по волейбол.

БФ Волейбол

В.Кузюткин: „Мисля, че се представихме достойно“
Публикувана в: Национални отбори

Ето какво заявиха на официалната пресконференция след двубоя Бразилия- България (3-0) страрши треньорите и капитаните на двата тима:

Владимир Кузюткин, ст.треньор на България: „Отборът на Бразилия показа отлична игра в защита в този мач и се видя, че нивата на двата тима са различни. Не мисля, че можехме да победим, но мисля, че можехме да играем по-добре. Въпреки това, аз съм доволен от представянето на моите момичета и го оценявам като достойно. Да не забравяме, че бразилките са лидер в световния волейбол в последните години.“

Зе Роберто, ст.треньор на Бразилия: „ Много сме щастливи от победата, защото ние много уважаме българския отбор. Мисля, че играхме много добре- сервирахме добре, бяхме отлични в защита. Единственият ни проблем бяха някои грешки в контраатака, а това ще е важно за бъдещето и трябва да работим върху този елемент“.

Страшимира Филипова, капитан на България: „ Това не е начинът, по който искахме да започнем представянето си на Световното първенство, със сигурност. Не рискувахме максимално в мача, а от своя страна бразилките показаха, че не са ни подценили. Не бяхме толкова спокойни, нито успяхме да внесем напрежение в отбора на Зе Роберто. Утрешният мач (бел.авт.двубоят със Сърбия от 21:00ч.днес), става най-важен за нас и ние мислим само за този противник“.

Шейла Кастро: „ Радвам се изключително много, че започнахме това Световно първенство с чиста победа. Имахме малко проблеми във втория гейм, когато играта се движеше точка за точка, затова се радвам, че успяхме да се измъкнем от тази ситуация.“

Казанлък Мастърс 2014 започва след седмица. Регистрацията приключва утре.
Публикувана в: Плажен волейбол

Остават броени дни до началото на "Kazanlak Beach Masters 2014". Записването приключва утре (23 май) а гарантираният* награден фонд за сега е 6000 лв. Настаняването ще е в хотел Арсенал-Багира с предварителна резервация на цена от 20 лв. на човек.
За информация и контакти за настаняване: 0878 879 568 - Койчо Бъчваров или тук.

*наградният фонд може да се увеличи до началото на турнира

БФВ се разделя с Марчело Абонданца
Публикувана в: Национални отбори

След проведени в последните дни разговори между БФВ и старши треньора на националния отбор по волейбол-жени Марчело Абонданца бе постигната договореност за прекратяване по взаимно съгласие на съществуващия договор между г-н Абонданца и БФВ.