Александър Попов, член на УС на БФВолейбол и треньор на ЦСКА: Благодаря на Красен Кралев, че разреши ремонт на зала „Васил Симов“
23/Окт/20 10:41

Александър Попов е един от новите членове на Управителния съвет на БФВолейбол, който беше избран на 13 март, когато Любо Ганев оглави федерацията. Освен това специалистът от години е не само треньор, но и мотор на всичко случващо се в ЦСКА.

Попов даде интервю пред официалния сайт на БФВолейбол.

ЦСКА успя драматично да победи Дунав и да се класира в първата осмица. Какво означава това за клуба?

С оглед финансовото ни положения и на ситуацията, в която се намира ЦСКА, е голям успех. Но от друга страна мястото на отбора е точно там – сред най-силните. Изключително важно е за нашите състезатели. В състава на ЦСКА над 80 процента да млади момчета. Те ще успеят да натрупат опит сред най-добрите и така ще се развият. Затова казвам, че успехът над Дунав от огромно значение за „червения“ клуб.

А какви са шансовете в първенството?

Още преди двубоите с Дунав поне 90 процента от тези, които твърдят, че разбират от волейбол, не ни даваха шансове. Опровергахме прогнозите. Ние сме ЦСКА и се борим за честта на емблемата. Не мога да дам прогноза какви са шансовете ни. Знам, че няма да се предадем. Трудните последни години ни калиха във всякакви ситуации. Младите момчета не са минали през тези водовъртежи на съдбата, която се струпа върху ЦСКА. Но знаят, че сме се измъкнали и че няма да се оставим.

Звучите оптимистично.

Така е. Освен спортният ни успех, можем да се похвалим и с друг. Той е доста неочакван и става въпрос за развитието на зала „Васил Симов“. За никого не е тайна, че имаме финансови трудности в поддържането и въобще с функционирането на комплекса. В тази зала са изковани 55 титли за мъже и жени, но последните години събра много напрежение. Благодарение на новия президент Любо Ганев имаме значително по-добра комуникация с Министерството на спорта. Преди два месеца неочаквано намерихме финансиране от наши приятели и започнахме да реновираме залата. Направихме съблекалните и първия етаж като цяло. Министерството на спорта даде разрешение и искам специално да благодаря на Красен Кралев. Именно той разреши ремонтът, който вече е факт. Това е първата стъпка за спасение на зала „Васил Симов“. Смея да твърдя, че този комплекс е с най-славно минало в цяла България. Надявам се да е и с още по-бляскаво бъдеще.

Какво още трябва да се направи тук?

Ремонтирахме неспортната част от залата. Търсим финансиране и се надяваме на помощ от министерството за игралната площ. Това е много важна стъпка за бъдещето на волейболния ЦСКА. Нека „червените“ – мъже и жени, имат дори нов дом. Без значение дали е на същото място или в близост до комплекса. Независимо от превратностите на съдбата ЦСКА е най-големият волейболен клуб на България и единствен развива всички възрастови групи при мъже и жени. Това е огромна отговорност, но е и непосилно да се справим сами. Аз в никакъв случай няма да се предам.

Бяхте поканен от Любо Ганев в Управителния съвет. Как върви съвместната работа?

С общи усилия направихме промяната в българския волейбол. Любо е президент, има нов управителен съвет. Голямата промяна ще е, когато започнем истинската реформа на волейбола. Още не му е дошло времето, все пак властта се смени преди няколко месеца. Аз държа и ще изисквам реформи. Те трябва да са в правилните моменти, но са задължителни. България е спортна нация и трябва нашите състезатели да имат най-добрите условия.

България ще е един от домакините на Евро 2021 за жени и на световното за младежи. Какво означава това за държавата?

Огромен престиж. Европа знае на какво сме способни, ние българите. Доказали сме се на всякакви нива. Колкото и да е трудно, на нас ни дават домакинства. Надявам се, че скоро ще започнем и да печелим турнирите.

Пренасрочване на плейофа "Левски София" - "Локомотив" (Пловдив)
22/Окт/20 19:20

Плейофът за влизане в първата осмица на Суперлигата между "Левски София" и "Локомотив" (Пловдив) бе отложен на база приетите от УС на БФВ на 6.10.2020 г. Правила за действие при положителен резултат за COVID-19. Според правилата при минимум четирима картотекирани състезатели от представителния отбор, доказано заразени с коронавирус, съответният волейболен клуб има правото да поиска отлагане на предстоящата си среща след установяването. Четирима състезатели на "Левски София" са с положителни проби, следствие на което от клуба поискаха отлагане.

Ръководството на Национална волейболна лига реши насрочената за 23.10.2020 г. среща и за 26.10.2020 г. евентуална решителна среща от плейофа да бъдат отложени. НВЛ насрочи изиграването на двете срещи, както следва: на 05.11.2020 г. и евентуална решителна среща на 09.11.2020 г. при запазване на същата последователност на домакинствата. Часовете ще бъдат уточнени допълнително.

Само срещите от първи и втори кръг на в Първа и Втора осмица на Суперлигата, които са пряко отнесени до участието на "Локомотив" (Пловдив) и "Левски София", се отлагат, като допълнително ще бъдат определени дни и часове за провеждането им. Останалите мачове от първи и втори кръг на Суперлигата се играят по програма.

Любо Ганев възхитен от Видин
21/Окт/20 15:49

Любо Ганев, президент на Българската федерация по волейбол, се срещна с видинския градоначалник д-р Цветан Ценков. В почти 2-часова ползотворна среща двамата изказаха огромно задоволство от развитието на спортната инфраструктура в града.

DSC 7056

Видин има 2 нови зали, с което общо стават три. А в момента се строят още четири. Идеята на федерацията е дунавският град да получи скоро финали на първенства за подрастващи.

DSC 6989

Заедно с Ганев беше Евгени Иванов-Пушката, ръководител на направление "Детско-юношески волейбол" към федерацията. Третият член на делегацията беше регионалният отговорник Христо Илиев.

DSC 7019

"Наистина съм впечатлен от работата, която се върши във Видин - коментира Любо Ганев. - Кметът Цанков прави всичко възможно да се модернизира инфраструктурата за спорта."

DSC 7040

Ганев непрекъснато обикаля страната за подобни срещи. Наскоро беше в Троян и Ямбол, а обиколката продължава.

Жребият за волейболната Суперлига е ясен. "Хебър" - "Добруджа 07" на старта, "Нефтохимик" - "Хебър" във втория кръг
20/Окт/20 16:13

Жребият за редовната фаза в първа и втора осмица на сезон 2020/2021 от Суперлигата по волейбол за мъже бе изтеглен днес.

Вече бяха изиграни мачовете от Група 1 (в Бургас), Група 2 (в Пазарджик) и Група 3 (в Добрич), а в момента се играят квалификационните срещи от Група 4 (в Монтана), като започват и плейофите между класиралите се на второ и трето място в групите за определянето на първа и втора осмица.

Редовната фаза на Суперлигата, администрирана от Национална волейболна лига, стартира на 30 октомври. В първия кръг "Хебър" приема "Добруджа 07". Във втория кръг шампионът "Нефтохимик 2010" посреща носителя на Купата на България "Хебър".

СУПЕРЛИГА, СЕЗОН 2020/2021

ПЪРВА ОСМИЦА

Номера на отборите според изтегления жребий

1 - "Нефтохимик 2010"

2 - "Хебър"

3 - Победител от плейофа от Група 1 ЦСКА - "Дунав"

4 - Победител от Група 4 в Монтана

5 - Победител от плейофа от Група 4

6 - Победител от плейофа от Група 2 "Локомотив" (Пд) - "Левски София"

7 - "Добруджа 07"

8 - Победител от плейофа от Група 3 "Пирин" (Разлог) - "Берое"

ПРОГРАМА

1 кръг

"Нефтохимик" - Победител от плейофа "Пирин" (Разлог) - "Берое"

"Хебър" - "Добруджа 07"

Победител от плейофа ЦСКА - "Дунав" - Победител от плейофа "Локомотив" (Пд) - "Левски София"

Победител от Група 4 в Монтана - Победител от плейоф от Група 4

2 кръг

Победител от плейофа "Пирин" (Разлог) - "Берое" - Победител от плейоф от Група 4

Победител от плейофа "Локомотив" (Пд) - "Левски София" - Победител от Група 4 в Монтана

"Добруджа 07" - Победител от плейофа ЦСКА - "Дунав"

"Нефтохимик" - "Хебър"

ВТОРА ОСМИЦА

Номера на отборите според изтегления жребий

1 - "Черно море"

2 - "Арда"

3 - Загубил плейофа от Група 1 ЦСКА - "Дунав"

4 - Загубил плейофа от Група 2 "Локомотив" (Пд) - "Левски"

5 - Последен от Група 4

6 - Загубил плейофа от Група 3 "Пирин" (Разлог) - "Берое"

7 - "Тетевен Волей"

8 - Загубил плейофа от Група 4

ПРОГРАМА

1 кръг

"Черно море" - Загубил плейофа от Група 4

"Арда" - "Тетевен Волей"

Загубил плейофа ЦСКА - "Дунав" - Загубил плейофа "Пирин" (Разлог) - "Берое"

Загубил плейофа "Локомотив" (Пд) - "Левски" - Последен от Група 4

2 кръг

Загубил плейоф от Група 4 - Последен от Група 4

Загубил плейофа "Пирин" (Разлог) - "Берое" - Загубил плейофа "Локомотив" (Пд) - "Левски"

"Тетевен Волей" - Загубил плейофа ЦСКА - "Дунав"

"Черно море" - "Арда"

Програма на плейофите за сформиране на първа и втора осмица в Суперлигата по волейбол, сезон 2020/2021
18/Окт/20 16:58

Плейоф от Група 1 (от турнира в Бургас)

20 октомври (вторник):

17,00 часа “Дунав“ - ЦСКА - плейоф втора среща

23 октомври (петък):

16,30 часа евентуален трети мач ЦСКА - „Дунав“

Плейоф от Група 2 (от турнира в Пазарджик)

23 октомври (петък):

19,00 часа „Левски София“ - „Локомотив“ (Пловдив) - плейоф втора среща

26 октомври (понеделник):

18,00 часа евентуален трети мач „Локомотив“ (Пловдив) - „Левски София“

Плейоф от Група 3 (от турнира в Добрич)

21 октомври (сряда):

18,00 часа „Берое“ - „Пирин“ (Разлог) - плейоф втора среща

24 октомври (събота):

17,30 часа евентуален трети мач „Пирин“ (Разлог) - „Берое“

Плейоф от Група 4 (от турнира в Монтана)

24 октомври (събота):

17,00 часа - плейоф втора среща

27 октомври (вторник):

18,00 часа - евентуален трети мач

Победителите в четирите квалификационни групи се класират директно за първата осмица на Суперлигата.

Класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка група продължават битката за останалите 4 места в първата осмица. Играят помежду си в серия до 2 победи от 3 мача, като се зачита и двубоят между двата тима в групата от предварителния турнир. Загубилият мача в групата е домакин във втората среща. При евентуално достигане до трета решителна среща спечелилият двубоя в групата има домакинско предимство. Победителите се класират за първата осмица на Суперлигата, а загубилите ще играят във втората осмица заедно с четирите отбора, останали на последно място в групите от предварителния турнир.

Всички актуални новини за първенствата и турнирите по волейбол на България за мъже и жени може да научавате първо в новите социални медии на Национална волейболна лига – последвайте nvlBulgaria във фейсбук и инстаграм.

 

https://www.facebook.com/nvlBulgaria/

https://www.instagram.com/nvlbulgaria/

Страница 1 от 1229