Събота, 21 Март 2015 20:37
(0 гласа)
Кадетите загубиха с 2:3 първата контрола с Русия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за кадети загуби с 2:3 (25:18, 23:25, 25:18, 23:25, 12:15) първата контрола с Русия играна в спортната зала на НСА. Нашите момчета определено могат да съжаляват, че изпуснаха да спечелят неофициалния сблъсък със „Сборная“, след като водеха с 2:1 и доминираха през по-голямата част от двубоя. До обрата доведе не толкова силната игра на гостите, колкото зачестилите грешки в представянето на младите „лъвове“ в четвърия гейм и решителния тайбрек. 

В неделя двете селекции ще направят съвместна тренировка, а в понеделник отново ще излязат един срещу друг във втора контролна среща, която ще се състои в столичната зала „Христо Ботев“ от 17:00 часа. Проверките са част от подготовката на двата тима за предсоящото Европейско първенство за мъже до 19 години в Турция. Шампионатът на Стария континент стартира на 4-и април. 

Пред погледа на редица волейболни легенди като Димитър Златанов, Христо Илиев, Николай Иванов и Борислав Кьосев, „трикольорите“ започнаха ударно срещата и в края на първия гейм водеха с цели 8 точки (20:12). Момчетата на Драган Иванов продължиха да диктуват събитията на игрището и поведоха с 1:0 след 25:18 в откриващата част.

Вторият гейм започна по-добре за руснаците, които на първото техническо прекъсване имаха комфортен аванс от 5 точки (3:8). Гостите измъкнаха първото разиграване след подновяването на играта, а това накара старши-треньорът Драган Иванов да поиска таймаут. След него младите „лъвове“ постепенно намериха представянето си от първата част. Хубаво насочен сервис и добре организиран блок стопиха преднината на Русия само на 2 точки при второто прекъсване-14:16.  След подновяването нашите момчета направиха страхотна атака през центъра, а капитанът Радослав Парапунов заби ас и изравни резултата - 16:16. Подемът в полето на българите продължи и те завършиха напълно започнатия обрат, като взеха аванс от три точки при 21:18. Руснаците се мобилизираха и успяха да се доберат до равенство при 23:23. Атака в аут на Стефан Иванов изведе „Сборная“ до точка преднина и геймбол, който бе реализиран още в следващото разиграване след добър блок – 23:25 и 1:1.

Двата тима започнаха равностойно 3-ия гейм и първото техническо прекъсване дойде при 8:6 в полза на България. Състезателите на Драган Иванов вдигнаха оборотите и натрупаха преднина от 6 точки при 13:7.  Селекционерът на гостите Михаил Николаев поиска таймаут, но това не даде резултат и след ас на Пламен Шекерджиев втората пауза дойде при 16:9. До края на гейма „трикольорите“ продължиха да доминират и стигнаха до 9 поредни точки за спечелване на гейма при 24:15. След като пропуснаха първите 3 геймбола, реализираха 4-ия и поведоха с 2:1 след 25:18.

В началото на 4-а част Драган Иванов смени започналия като титуляр на поста разпределител Николай Манчев и на негово място в игра влезе Георги Димитров. На първото техническо прекъсване руснаците имаха аванс от 3 точки (5:8). При 5:9 старши-треньорът на домакините поиска таймаут, който определено даде резултат. Нашите спечелиха разиграването след подновяването на играта, а на сервис застана Стефан Иванов, който с добре насочен флот затрудни максимално посрещането на „Сборная“ и преднината на Русия бе намалена само на една точка – 8:9. В следващите минути грешките в нашето поле зачестиха и гостите отново дръпнаха с 3 точки при втората пауза-13:16. Играчите на Михаил Николаев увеличиха аванса си на 4 точки (15:19), но българите показаха, че не са се предали и стопиха изоставането си само на  точка при 22:23. Последва напрегнато разиграване, което се оказа ключово за развитието на гейма. След няколко успешни блокади на българския отбор, руснаците решиха да пробват с пусната топка, която хвана неподготвено посрещането ни. Така „Сборная“ си осигури два геймбола и изравни резултата след 25:23.

Младите „лъвове“ започнаха напрегнато тайбрека и загубиха първите три разигравания, което принуди Драган Иванов да поиска таймаут. За съжаление паузата не даде желания резултат и нашите момчета продължиха да грешат, а техническото прекъсване дойде при 8:4 в полза на Русия. До края „трикольорите“ не успяха да наваксат това изоставане и гостите затвориха мача след 15:12 в решителния 5-и гейм.

 Най-резултатен в срещата с 21 точки стана Стефан Иванов (1 блокада, 50 % в атака), а Пламен Шекерджиев добави 14 (1 ас, 41 % в нападение). За Русия 12 точки реализира диагоналът и капитан на тима Пьотър Головин (1 ас, 2 блокади, 47 % в нападение).

 

Прочетена 341 пъти Последно променена в Неделя, 22 Март 2015 12:18