Вторник, 20 Януари 2015 17:43
(0 гласа)
Р. Бакърджиев: Целта пред отбора е влизане в четворката и спечелване на медал
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за кадетки попадна във втора група на Европейското първенство до 18 години заедно с Белгия, Турция, Холандия, Полша и Чехия. Това отреди тегленият днес жребий в Парк Хотел Витоша. В другата група ръката на българската волейболна легенда Борислав Кьосев събра Сърбия, Русия, Германия, Италия, Словения и Гърция. България като домакин на турнира, който ще се проведе от 28-и март до 5-и април, имаше право да избере в кой град да изиграе своите първи 5 мача и БФВ предпочете това да е Пловдив. Така срещите от другата група ще се проведат в Самоков. Класиралите се отбори от първо до шесто място на предстоящата надпревара ще получат директни квоти за участие на Световното първенство за девойки до 18 години в Перу, което ще се състои от 7-и до 16-и август.

„Доволен съм от жребия. Можеше да има доста по-силни отбори в нашата група от тези, които ни се паднаха. Един изявен силен отбор на Турция. Мисля, че останалите отбори, които са в групата са, така да кажем, от нашето ниво. Вече въпросът  през оставащите два месеца до началото е кой как ще се подготви“, заяви непосредствено след жребия старши-треньорът на националния отбор за кадетки Радослав Бакърджиев.

„Имаме информация за някои от отборите, а сега вече ще събираме още и ще се подготвяме на базата на това, което виждаме. Не знам дали има треньор, на който времето за подготовка да му е достатъчно. Не искам това да звучи като оправдание. Винаги има върху какво да се работи и какво да се усъвършенства, но се надявам да е достатъчно. Въпрос на уточняване е с кои отбори, кога и къде ще направим контролни срещи“, добави още наставникът.

„Надявам се с подкрепата на публиката да се създаде една много добра атмосфера, която да окрили момичетата и това да ни помогне да се представим добре. Целите ни са за влизане в четворката и спечелване на медал“, завърши специалисът.   

Прочетена 358 пъти Последно променена в Вторник, 20 Януари 2015 17:53