Неделя, 11 Януари 2015 22:39
Д. Иванов: Истинското лице на отбора ще го видите на Европейското

Българският национален отбор до 19 години се класира на Европейско първенство, след като в последния си мач от квалификационна група „F“победи Португалия с 3:0 (25:21, 25:16, 25:22). Нашите момчета доминираха през целия двубой и записаха трета поредна победа, която им осигури място сред най-добрите отбори в Европа. Така след изиграването на всички мачове, в столичната зала „Христо Ботев“, младите „лъвове“ са на първото място с 9 точки и 3 повече от втория Дания, който по-рано днес победи Словения с 3:0.

„Много тежък от психологическа гледна точка мач. Всяка стъпка на криво можеше да ни коства класирането на Европейското първенство. Нищо не бе решено до този мач с оглед на това, че Дания победи чисто Словения в първата среща днес. Радвам се, че момчетата издържаха на това напрежение и се справиха. И в този мач то оказа влияние върху нашата игра. Радвам се, че тези момчета успяха да играят под това напрежение по този начин. Естествено има още много какво да се желае и се надявам, че до Европейското ще успеем да го обработим, за да изглеждаме по-добре там. И днес категорично не видяхме истинското лице на нашия отбор. Ще го видите на Европейското първенство!“, заяви треньорът на националния отбор за кадети Драган Иванов след края на мача.

„Още от първия ден Португалия показа много голям потенциал, но днес самият дух в отбора бе паднал, така че бяхме облекчени от тази гледна точка, за да спечелим по-лесно мача“, добави още наставникът.

„Това са млади състезатели, които се нуждаят от страшно много работа, както физическа така и техническа. Тази работа за съжаление трябва да бъде свършена по клубовете. С националния отбор имаме малко време да се готвим за такива форуми. Аз лично ще говоря с всеки един от колегите, които тренират по клубовете тези състезатели и там ще обсъдим неща, които смятам, че ще бъдат полезни за тях“, коментира селекционерът.

„Отборите, които се класират до 6-о място на Европейското първенство по волейбол печелят квота за Световното първенство. Смятам с тези момчета да отидем на Световно. Ако дойде нещо повече е добре дошло“, завърши Драган Иванов.