Петък, 19 Декември 2014 14:51
Ю. Иванова: Щастлива съм, че спечелихме турнира в памет на треньора, който ми е дал най-много
Снимка: bgvolleyball.com

Девойките старша възраст на ВК ЦСКА спечелиха 18-то издание на Коледния турнир „Иван Николов“, който се проведе в спортната зала на 81-во СОУ „Виктор Юго“. На финала момичетата на Юлия Иванова победиха връстничките си от ВК „Казанлък“ с 3:1. Това бе и първи загубен гейм за „червените“ в надпреварата, които получиха и две индивидуални награди. Неапола Матеева бе определена за най-добър нападател, а  Силвена Николова за най-добро либеро. Йоана Николова от ВК „Казанлък“ спечели наградата за най-добър състезател на сервис. В спора за 3-о място ВК „Локомотив 1926“ победи домакините от ВК „Звезди 94“ с 3:2. Двата отбора също спечелиха по една индивидуална награда. Екатерина Димитрова от ВК „Локомотив 1926“ бе определена за най-добър централен блокировач, а Наина Иванова от ВК „Звезди 94“ спечели признанието за най-добър разпределител. За най-полезен състезател на турнира пък бе избрана състезателката на ВК „Левски“ Мирослава Паскова. „Сините“ завършиха на 5-о място.

„Много съм щастлива, че за първи път водя девойките старша възраст на този турнир. Изключително съм доволна, че успяхме да го спечелим, защото той е в памет на треньора, който ми е дал най-много и ме е научил на най-много неща във волейбола. Доволна и щастлива съм, че с отбора показахме добра игра и го спечелихме“, заяви, за сайта на БФВ, треньорът на шампионките Юлия Иванова.

 „Организацията бе на много високо ниво. Самото училище предоставя много добри условия за игра. Единственият проблем бе, че отборите не можеха да разчитат на някои от основните си състезателки, които бяха ангажирани от националния отбор за кадетки. Знаете, че започването на подготовката на националния отбор за девойки бе отложено с един ден заради турнира. Щеше да бъде хубаво, ако можеха да участват всички и отборите да бъдат в оптималните си състави, за да се получат още по-добри мачове. Въпреки това като цяло турнирът бе на едно добро ниво и наподобяваше на едно малко републиканско първенство. Единствено липсваше отборът за девойки старша възраст на „Марица“ (Пловдив), който е добър и съжалявам, че не участваха, за да се сравним и с тях“, завърши наставникът на ВК ЦСКА.