Вторник, 01 Декември 2020 13:43
Огромни похвали за организацията на Шампионската лига в Пловдив
Снимка: cev.lu

Отлични отзиви за организацията на турнира от Шампионската лига в Пловдив от всички гостуващи отбори бяха отразени в официалните сайтове на състезанието и на европейската волейболна конфедерация ЦЕВ. Както е известно, поради пандемията от коронавирус, през този сезон срещите от груповата фаза на най-силното клубно състезание се провеждат не на разменено гостуване, а на турнирен принцип, а българските шампионки от Марица (Пловдив) поеха домакинството и организацията на първия от двата такива турнира в Група С, посрещайки турския ВакъфБанк (Истанбул), полския ЛКС Комерскон (Лодз) и френския АСПТТ Мюлуз (Мюлуз) в зала Колодрума миналата седмица.

“Вторият по големина град в България за пореден път осигури отлична организация, засвидетелствана от всички гостуващи отбори”, написаха официалните сайтове на Шампионската лига и на ЦЕВ в увода на материал под заглавие Без изненади в Пловдив: перфектна организация, ВакъфБанк печели всичко.

“Големият успех на българския клуб тази седмица бе постигнат извън терена. Перфектната организация на турнира, особено по време на пандемия, получи висока оценка и от трите гостуващи отбора”, гласи по-нататък статията и цитира изпълнените с похвали и благодарности изказвания на старши-треньорите на ВакъфБанк, ЛКС и Мюлуз.

“От името на нашия клуб, нашия щаб и нашите състезателки искам да благодаря на Марица, защото организацията беше наистина невероятна и изключителна. Те направиха всичко, дори повече от всичко, за да се погрижат за нашето здраве и нашия комфорт и за да се чувстваме добре и приятно”, каза наставникът на турския гранд Джовани Гуидети.

VakifBank W

 Щабът и състезателките на ВакъфБанк благодарят на Пловдив с аплодисменти след края на турнира [снимка: startphoto.bg]

“Преди всичко искам да благодаря на Марица, защото организацията беше наистина невероятна. Имахме най-добрите условия по отношение на хотела, по отношение на състезателната зала, по отношение на всичко… Бяха спазени и всички правила за безопасност. Тук срещнахме много хубави хора…”, заяви треньорът на полякините Джузепе Кукарини.

“Всичко беше страхотно! Всички бяха толкова любезни! Организацията беше на най-високо ниво – хотелът, спортната зала, транспортът – всичко беше страхотно! Обстановката беше много безопасна – направиха ни три теста за COVID-19, измерваха ни температурата всеки ден, използвахме маски и прочие, за да можем да играем. Мисля, че трябва да играем; трябва да изиграем всеки мач, във всяка страна, за да живее волейболът. Не можем да спрем волейбола. Това е Шампионската лига и трябва да поздравя Пловдив и България, че свършиха наистина много добра работа и направиха една от най-добрите организации“, заключи Франсоа Салвани, старши-треньор на френския тим.