Петък, 20 Ноември 2020 13:15
Ръководството на НВЛ ще прави необходимите размествания, за да може всички мачове от първенствата да се изиграят спокойно

Ръководството на Национална волейболна лига работи активно с клубовете, за да определи възможно най-добрите дати за изиграване на пропуснатите мачове от отбори, чиито състезатели са имали здравословни проблеми. Въведените възможности за отлагане на мачове поради заболяване са с цел да се подсигури здравето на всички играчи, треньори и работещи по провеждането на срещите.

Програмата се следи всекидневно и се предприемат своевременно необходимите размествания на срещи. Планът към настоящия момент е всички мачове от първенствата да бъдат изиграни, спрямо действащите разпоредби за провеждане на спортни мероприятия в страната. Анализирани са всички възможности за наваксване на отложените срещи от програмата. С цел подсигуряване на още повече време за спокойно изиграване на двубоите, които се е наложило да бъдат отложени, е обсъдена възможността финалният турнир за Купата на България да се проведе през втората половина на сезона, което би подсигурило още един месец за изиграване на отложените мачове от първия полусезон.

„Следим внимателно случващото се. За нас от първостепенна важност е здравето на всички и настояваме за спазване на всички здравни предписания. Нямаме притеснения, че мачовете от първенствата ще се изиграят до един. Каквото е необходимо като като разместване на дати, ще бъде направено. Работим активно и с телевизията партньор, за да можем да показваме колкото може повече мачове всяка седмица. Клубове, спонсори, телевизия и фенове могат да разчитат, че се предприемат всички възможни адекватни на ситуацията действия първенствата да се проведатизцяло“, заяви Атанас Гаров, председател на Национална волейболна лига.