Четвъртък, 01 Октомври 2020 22:40
Нефтохимик завърши достойно с Шампионската лига, взе гейм на руския Динамо (Москва)
Снимка: cev.lu

Нефтохимик 2010 завърши достойно участието си в квалификациите на Шампионската лига. Момчетата на Николай Желязков се бориха, но отстъпиха на руския гранд Динамо (Москва) с Цветан Соколов в състава с 1:3 (19:25, 23:25, 32:30, 11:25) в последния си мач от група D на надпреварата в Блайбург (Австрия).

Така Нефтохимик не успя да се класира за втория кръг, но продължава пътя си в евротурнирите, като ще играе на 1/16-финалите във втората по сила надпревара - Купата на CEV.

Старши треньорът Николай Желязков даде почивка на някои от титулярите, като не използва опитния бивш национал Николай Николов и диагонала Жани Желязков. В стартовата шестица започна Стефан Георгиев, а титулярният разпределител Георги Братоев влизаше като резерва. Бургазлии се бориха, но успяха да вземат само гейм на именития си съперник. Това се случи в третата част, когато нашите дадоха показаха, че не са за подценяване. След равностойна игра развоят продължи далеч извън 25-тата точка, но в крайна сметка със зъби и нокти нефтохимиците измъкнаха гейма с 32:30. В четвъртия гейм Динамо не допусна повече изненади и спечели гейма за 3:1.

Най-резултатен за Нефтохимик бе Денис Карягин с 12 точки (1 ас), по 10 точки добавиха Златко Кьосев (1 ас, 1 блокада) и Николай Колев (2 блокади). За руския тим Цветан Соколов завърши със 17 точки (2 аса, 1 блокада), като бе втори по резултатност. Сам Деруу приключи с 18 точки (1 ас, 3 блокади).

Статистика от мача можете да видите тук.