Сряда, 30 Септември 2020 08:00
В Белград обсъдиха организацията на Евроволей 2021 за жени
Снимка: cev.lu

Представители на четирите държави-домакини на Евроволей за жени през 2021 година - Сърбия, България, Хърватия и Румъния, се срещнаха в Белград, за да обсъдят организацията и провеждането на шампионата на Стария континент. Представител на България бе президентът на БФВолейбол Любо Ганев.

Събитието бе и с участието на високопоставени представители на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) - вицепрезидента Ренато Арена, изпълнителния директор Торстен Ендрес, ръководителя на проекта за европейското първенство 2021 Мая Поляк и съветника по маркетинга Зоран Аврамович.  

Присъстващите обсъдиха програмата на двубоите, както транспорта в четирите държави, продажбата на билети за водещото събитие в женския волейбол, както и организацията на тегленето на жребия, което ще се състои след приключване на квалификациите, насрочени за началото на януари 2021 година.

11010475212

 

Общото желание на CEV и на домакините е да разработят нови начини за взаимодействие с феновете, като същевременно вземат предвид разпространението на коронавируса в страните-домакини, както и в цяла Европа.

Следващата такава среща трябва да е в края на октомври или началото на ноември в България.

"Обсъдихме бъдещето на волейбола. В момента времето е критично, поради ситуацията с пандемията от коронавирус. От съществено значение е спортът да продължи да съществува и да продължаваме да си вършим работата", заяви вицепрезидентът на CEV Ренато Арена.