Понеделник, 07 Септември 2020 20:11
Волейболиститe на България U18 се класираха за полуфинали на европейското първенство
Волейболиститe на България U18 се класираха за полуфинали на европейското първенство Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за юноши под 18 години продължи успешния си ход на Европейското първенство 2020 в Италия, като се класира за финалната четворка!

Младите ни „лъвчета“, водени от Мартин Стоев, победиха Турция с 3:0 (25:23, 25:19, 25:20) и записаха втори чист успех в група 1 в Марсиковетере. Така България  е лидер в своя поток с 6 точки и ще играе за медалите.

С успеха нашите взеха реванш от Турция за загубата през януари, когато на квалификацията в София отстъпиха и не успяха да запишат директно класиране на Евроволей. Сега българските волейболисти показаха повече класа и израстване, като надиграха категорично опонента си за 74 минути.

Единствено първият гейм бе оспорван, като турците влязоха напористо и започнаха да диктуват играта до 8:5. След това обаче нашите момчета се съвзеха, влязоха в ритъм и изравниха. В решителните минути тимът ни показа повече качества и увереност, като затвори гейма с 25:23. В следващите две части националите ни бяха по-добрият тим, взимаха аванс, поддържаха го докрай и затвориха мача в три гейма.

Мартин Стоев заложи на същия стартов състав, както при триумфа над Белгия: Стоил Палев, Георги Татаров, Александър Николов, Ерик Стоев, Лазар Бучков, Ивайло Дамянов, либеро – Калоян Вълчинов (Владимир Гърков, Венислав Антов).

Реализатор за победата на България стана Георги Татаров с 19 точки ( 1 ас, 2 блока). Александър Николов добави 16 точки (2 аса).

Статистика от мача можете да видите тук.

Последният двубой на нашите от група 1 е на 9 септември срещу Италия от 21:00 часа българско време