Понеделник, 24 Август 2020 17:33
Петър Кънев, Атанас Гаров и Любо Ганев при подписването на договора за женското първенство
Петър Кънев, Атанас Гаров и Любо Ганев при подписването на договора за женското първенство Снимка: volleyball.bg

БФВ подписа 3-годишен договор с основен спонсор за НВЛ-жени

Национална волейболна лига вече има основен спонсор за женското първенство, което ще се нарича Демакс лига. Българската федерация по волейбол и полиграфическа група Демакс сключиха 3-годишен договор за партньорство. На подписването присъстваха президентът на БФВ Любомир Ганев, президентът на НВЛ Атанас Гаров и мажоритарният собственик на полиграфическа група Демакс Петър Кънев.

"Радостни сме, че намерихме стабилен партньор за Национална волейболна лига-жени през следващите три години. Фокусирани сме върху възраждането на женското волейболно първенство. Сред поставените ни цели е клубовете да бъдат мотивирани да създават женски волейбол на професионално ниво. Партньорството с Демакс е отлична новина за развитието на женския волейбол в България. С удоволствие можем да отбележим, че интересът към женското направление се заражда отново. Имаме разговори и с още клубове, които декларират сериозно желание да развиват женски отбори. Още веднъж потвърждаваме, че 50% от приходите за съответното направление от Национална волейболна лига отиват директно за клубовете. Затова и изказвам специални благодарности към Петър Кънев за отношението и сериозната подкрепа в общата ни мисия за прогреса на женския волейбол", заяви президентът на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

"Специални благодарности за Петър Кънев, който не спира да помага на волейбола. За нас ще бъде гордост женската лига да носи името на компанията Демакс. Партньорството е от изключително значение за женския волейбол в България. Щастлив съм, че възраждаме доказано работещо сътрудничество. Всеки би си мечтал за толкова отдаден съотборник, напълно посветен на каузата волейбол и в частност на женското направление. Това партньорство е голяма победа за всички клубове от Национална волейболна лига-жени", заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Petar Kanev Lubo Ganev 1

Мажоритарният собственик на групата компании Демакс Петър Кънев е първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол от 2004 до 2016 г., а на общото събрание през 2020 г. бе утвърден отново за вицепрезидент на волейболната централа. Той е почетен председател на Съюза на печатарската индустрия в България.

"Приемам развитието на женския волейбол като мисия и вярвам, че заедно мисията ни ще е успешна. Женската волейболна лига носеше името Демакс и през 2015-а, но с новото ръководство е време да доразвием една отлична идея за партньорство. Целта ни е не просто повишаване на качеството на женското първенство, но и инвестиране в подрастващите. Приемам това наше партньорство като обща инвестиция в бъдещето на женския волейбол", заяви Петър Кънев.