Неделя, 09 Август 2020 13:38
Президентът на БФВолейбол Любо Ганев и организаторите заедно с призьорите в международната надпревара
Президентът на БФВолейбол Любо Ганев и организаторите заедно с призьорите в международната надпревара Снимки: fivb.com

Българската двойка Бранимир Грозданов/Константин Митев се представиха отлично на турнира по плажен волейбол Sofa Beach Open Pro. Двамата стигнаха до малкия финал на състезанието на луксозния комплекс в Панчарево, но не и до медалите.

В мача за третото място чешката двойка Думек/Берчик надигра нашите драматично с 2:1. Българите играха много атрактивно, но не им достигна опит, за да се поздравят и с медал.

Beach 4

Изключително зрелищен беше финалът, в който участваха само швейцарци. Куентин Метрал и Ивес Хаузенер сразиха сънародниците си Марко Кратигер и Флориан Бреер с 2:1. И трите гейма вървяха напълно равностойно, а топката едва падаше на пясъка.

 

Beach 2

 

От ВИП местата аплодираше Любо Ганев, президентът на БФ Волейбол. Най-добрият ни състезател за всички времена има амбиция плажният волейбол да се развие на европейско ниво. Досега този спорт реално е бил само аматьорски. Ганев награди призовата тройка заедно с Николай Гюров, кмета на Панчарево. И двамата оцениха високо организаторите в лицето на Яриф Лернер и Онур Кара.

 

Beach 1

Наградният фонд на турнира, който е под егидата на световната централа FIVB, бе 20 500 евро. Шампионите получиха 10 000, а вторите 6000 евро. Българската двойка Грозданов/Митев заслужи 1500 евро.

На турнира участваха 16 отбора от България, Турция, Швейцария, Австрия и Чехия.