Вторник, 21 Юли 2020 11:38
Варненски двойки са №1 в първия турнир от Националната верига по плажен волейбол
Снимки: Организаторите

Две двойки от Варна триумфираха в първия турнир от Националната верига по плажен волейбол в Албена. При жените шампионки станаха Стефани Кьосева и Екатерина Александрова. Мирослав Градинаров и Милен Стоянов са №1 в мъжкото състезание.

Albena1

 

Турнирът в Албена беше много специален. Той постави началото на веригата, беше и първият под шапката на БФ Волейбол, организиран на Черноморието от няколко години насам. Надпреварата, в която се включиха осем женски и 16 мъжки отбора, предложи много вълнуващи моменти и волейбол на високо ниво.

 

Albena2

 

Градинаров и Стоянов оправдаха статута си на фаворити и заслужено спечелиха. Във финала те се наложиха с 2:0 (21:15, 21:11) срещу Лъчезар Стоименов и Димитър Василев и взеха най-голям дял от общия награден фонд от 3000 лева. В спора за третото място Николай Колев и Георги Ботев победиха Стефан Георгиев и Галин Ангелов - 2:0 (21:11, 21:18).

Albena3

 

В женския турнир Кьосева и Александрова надиграха Деница Димитрова и Ралица Колева с 2:0 (21:16, 21:10). Бронзовите медали заслужиха Ева Петрова и Десислава Тодева след успех срещу Йоана Николова и Ивана Боянова - 2:0 (21:17, 21:19).

 

Albena5

 

"Благодарим на всички двойки за вълнуващото преживяване - заяви Цветелин Андреев, секретар на комисията по плажен волейбол във федерацията. - Поставихме добро начало на сезона в плажния волейбол, като предстоят още четири турнира от националната верига. Благодаря и на ръководството на курортен комплекс Албена за предоставените условия."

 

Albena4

Тази седмица предстои вторият турнир, който ще е в София, а след това са тези във Варна, Бяла и Кърджали.