Понеделник, 20 Юли 2020 14:41
Нов сръбски триумф на Sofia Beach Open
Снимка: Sofia Beach
Сръбският тандем Джордже Класнич/ Милош Милич спечели втори пореден турнир от веригата Sofia Beach Open, която се организира със съдействието на Българската федерация по волейбол. На кортовете на комплекс Sofia Beach западните ни съседи бяха безапелационни, побеждавайки на финала двойката Димитър Калчев/Онур Кара с 2:0. В надпреварата с награден фонд 2000 евро взеха участие и миналогодишните шампиони на България по плажен волейбол Николай Колев и Константин Митев. Те се класираха на четвърто място в турнира след загуба с 1:2 на полуфинала от Кара и Калчев. В спора за бронзовите медали Колев и Митев допуснаха ново поражение с 1:2 от Димитър Механджийски и Димитър Димитров.
 
За най-полезен състезател при мъжете бе обявен сребърният медалист Димитър Калчев. При жените шампионки станаха Ирена Мишонова и Деси Николова, които победиха Ивета Станчулова и Кира Савлева с 2:1 в изключително драматичен финал. Бронзовите медали заслужиха шампионките от предишния турнир Ася Динова/Славина Колева. В спора за третото място те се наложиха с 2:0 над Роберта Ди Романо - Бонкомпани/Емилета Рачева. За най-полезна състезателка бе обявена Ирена Мишонова. 
 
Следващата седмица предстои турнир №5 от веригата, които отново ще бъде с награден фонд от 2000 евро. Това ще е и последният квалификационен турнир от веригата преди най-голямото събитие в плажния волейбол у нас за това лято. През август Sofia Beach съвместно с БФ Волейбол ще организира два международни турнира за мъже и жени с наградни фондове от над 20 000 евро . Състезанията ще са под егидата на Международната федерация по волейбол (FIVB) и ще бъдат част от инициативата спортен фест по плажен волейбол.