Четвъртък, 19 Март 2020 12:24
Търговският регистър вписа Любомир Ганев
Търговският регистър вписа Любомир Ганев Снимка: Костадин Андонов

Любомир Ганев вече официално е президент на Българската федерация по волейбол. Агенцията по вписванията узакони в Търговския регистър и регистър на ЮЛНЦ промените, които прие общото събрание миналия петък.

Ганев беше избран единодушно за президент, друг кандидат не се яви като негов противник. В търговския регистър е вписан и целият управителен съвет, предложен и утвърден от общото събрание.

„Вече работим много ефективно по всички належащи въпроси – коментира Ганев. – В изпълнителния комитет направихме група, в която непрекъснато комуникираме чрез електронната поща. За съжаление няма шанс в този момент да се срещаме на живо.“

Най-належащото и важно решение, което Ганев трябва да вземе, е за бъдещето на националните първенства за мъже и жени. „Помолил съм всички клубове да изпратят своите предложения как да завършим сезона – продължи Любо. – Вариантите са най-различни. Един е нулев сезон, друг е крайното класиране да е според досегашните резултати. Може и да доиграем шампионата през месеците май и юни. Напълно демократично ще се вземе решението. Ясно е, че пандемията с коронавируса създаде огромни проблеми не само на волейбола, но и глобално на целия световен спорт. Някои от състезатели и треньори си заминаха за своите родини и не се знае кога ще могат да се върнат. Ситуацията наистина е много комплицирана.“

Когато бъде решен най-належащият въпрос, помощните комисии към изпълкома на централата ще започнат да внасят предложения. Най-важното от тях е за националните селекционери на представителните отбори на България.