Вторник, 04 Февруари 2020 20:35
Хебър надигра Левски с 3:0 гейма в мач от 14-и кръг на Суперлигата
Хебър надигра Левски с 3:0 гейма в мач от 14-и кръг на Суперлигата Снимка: ВК Хебър

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) надиграха като домакини Левски София с 3:0 (25:20, 25:22, 25:22) в първи двубой от междинния 14-и кръг в Суперлигата при мъжете, който се игра в спортна зала "Васил Левски".

Успехът е дванадесети за носителя на Купата и Суперкупата на България, като момчетата на Атанас Петров се изкачиха временно на първо място в класирането с 12 победи, две загуби и 34 точки, но преди изиграването на останалите срещи от кръга. Тимът на Левски е на шестата позиция с 22 точки (8 успеха, 6 поражения).

Домакините не излязоха в титулярен състав, като Атанас Петров даде възможност на повече играчи в равностойния си състав за изява в срещата. Въпреки това "тигрите" имаха водеща роля в мача, като успяха да запазят предимството си през цялото време. "Сините" се доближаваха до съперника на няколко пъти, но в ключовите моменти "тигрите" показаха класа и опит, не допуснаха изненади и затвориха мача в три гейма.

Реализатор за победата на Хебър стана канадецът Брадли Гънтър бе с 22 точки (4 аса, 1 блокада), по 9 точки записаха Николай Къртев (2 аса, 3 блокади) и Теодор Тодоров (5 блокади). За Левски най-рзултатен бе Трифон Лапков с 19 точки (2 аса, 1 блокада), 12 реализира Самуил Вълчинов (2 блокади).

В следващия кръг пазарджишкият тим се изправя срещу ЦСКА, а Левски приема Монтана. Двубоите са на 8 февруари (събота).

Резултати и класиране в Суперлигата вижте тук.