Неделя, 02 Февруари 2020 21:21
Левски надигра ЦСКА с 3:0 гейма в НВЛ-жени
Левски надигра ЦСКА с 3:0 гейма в НВЛ-жени

Волейболистките на Левски спечелиха третото за сезона "вечно" дерби в женското първенство на България. Представителките на „сините“, водени от Кристиян Михайлов, надиграха категорично съперничките си от ЦСКА с 3:0 (25:20, 25:12, 25:17) в мач от девети кръг на първенството, който се игра в столичната зала "Христо Ботев.

В първите два двубоя помежду им досега - във втори кръг и в първия допълнителен турнир на НВЛ-жени, вечните съперници си размениха по една победа. Левски победи първо взе успех с 3:0 гейма, а след това "червените" се наложиха с 3:2 гейма.

Така двата тима запазват местата си във временното класиране на шампионата. Левски е втори с 10 победи, 2 загуби и 30 точки, а "червените" заемат трета позиция с 9 победи, 3 загуби и 24 точки.

Левскарките доминираха изцяло над противника в трите гейма. В първата и третата част „сините“ започнаха ударно - с 6:1 и 7:0, като оформяха стабилна преднина и затваряха убедително. Вторият гейм бе спечелен най-категорично, на моменти разликата достигаше десет точки.

Резултати и класиране в НВЛ-жени вижте тук