Петък, 10 Януари 2020 19:54
България U18 тръгна с категорична победа над Румъния на евроквалификацията в София
България U18 тръгна с категорична победа над Румъния на евроквалификацията в София Снимка: cev.lu

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години започна с категорична победа участието си на европейската квалификация в София. Младите ни волейболисти надиграха Румъния с 3:0 (25:11, 25: , 25: ) в първия си мач от турнира, който се провежда в столичната зала „Христо Ботев“.

Така националите ни отбелязаха победен старт във важния турнир, от който само първенецът получава директна квота за Евроволей 2020.

Мартин Стоев заложи на следния стартов състав: Стоил Палев, Александър Николов, Владимир Гърков, Георги Татаров, Лазар Бучков, Ивайло Дамянов и либеро Калоян Вълчинов.

Съставът на България започна ударно с три поредни точки в своя полза. Родните национали заложиха на силното си оръжие - сервис, като след серия от седем сервиса на Александър Николов поведоха с 15:4. До края на гейма румънците не успяха да се противопоставят и нашите момчета приключиха гейма с разгромна разлика.

Втора част започна още по-категорично в полза на България, като „лъвчетата“ поведоха с 5:0. Доминацията на България продължи и тимът ни спечели безпроблемно и поведе с 2:0.

172605 KBON1354

В третата част селекционерът Мартин Стоев даде възможност на останалите състезатели за изява. Българите пак демонстрираха чудесна игра във всички елементи и затвори двубоя само за час игра.

Най-резултатен бе Георги Татаров с 16 точки (3 аа, 2 блокади), 13 точки добави Владимир Гърков (1 ас, 2 блокади). За съперника Алин-Флорин Йон се отчете с 10 точки.

Утре (11 януари) България среща Турция в 17:00 ч., Румъния излиза срещу Сърбия в 19:30 ч.