Сряда, 08 Януари 2020 20:05
България продължава на полуфинали в Берлин
България продължава на полуфинали в Берлин Снимка: cev.lu

Мъжкият национален отбор по волейбол на България се класира за полуфиналите на олимпийската квалификация в Берлин. Тимът, воден от Силвано Пранди, надигра европейския шампионСърбия с 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13) в последния си трети мач от група „В“ на надпреварата.

Така нашите момчета завършиха като първенец в класирането на потока с три победи от три мача. С това „лъвовете“ продължават напред на полуфинали в олимпийската квалификация, като ще имат за съперник един от двата тима Германия или Словения, които също се класираха за полуфинали от другата група „А“.

152824 cku 200108 051

Родните национали се нуждаеха от спечелването само на два гейма в мача за да продължат напред на полуфинали, но въпреки това „лъвовете“ не се поколебаха да се борят докрай и изковаха крайната победа. След като българите поведоха с 2:1 гейма, селекционерът Силвано Пранди направи смяна и извади титулярите да почиват за следващите двубои, като даде възможност на останалите състезатели за изява.

 

172950 cku 200108 113

Те не закъсняха да му се отблагодарят, като въпреки изпуснатия четвърти гейм, в петата решителна част волейболистите ни показаха воля и непоколебимост и наложиха волята си над коравия съперник, като постигнаха крайния успех.

 Така тимът на България демонстрира, че предишните две победи не са били случайност, като затвърди доброто си представяне до момента на турнира в Берлин. Тимът ни продължава да мечтае за олимпийска квота, като предстоят решителни сблъсъци във финалната фаза. Полуфиналите продължават веднага на 9 януари, като часовете на двубоите предстоят да бъдат обявени.

Статистика от мача можете да видите тук 

 

Резултати и програма на срещите от олимпийската квалификация в Берлин вижте тук.