Понеделник, 30 Декември 2019 20:17
Елица Василева: Ще работим на максимални обороти

Капитанът на женския национален отбор по волейбол Елица Василева говори пред медиите преди днешната приятелска среща срещу Хърватия, която се игра в тренировъчната зала на “Арена Армеец”.

"Предстои ни кратък, но качествен лагер да се надяваме. От няколко дни тренираме, а вчера за първи път бяхме всички заедно. Всички са много ентусиазирани, но това те кара да се мобилизираш и да търсиш максимален ефект. Не може да се правят планове. Турнирът е много тежък. Трябва да сме агресивни и уверени в силите си, пък каквото сабя покаже”, заяви Елица Василева. 

 

“Сега осъзнаваме, колко близко сме били до класиране за Олимпиадата срещу САЩ. Затова ще заработим на максимални обороти. Треньорът ни дава свобода, момичетата са доволни. Точно в момента си даваме сметка за загубата от САЩ. Ако бяхме успели, сега нямаше да сме тук и да ни е три пъти по-трудно. В Апeлдоорн ще има много силни отбори. Ще играем на живот и смърт! Били сме на 2 точки от класиране за Токио 2020 срещу САЩ, но сега имаме втори шанс. Всички сме в България. Това е един плюс за нас, да бъдем с нашите семейства и да изкараме добре на празника. Борбата ще бъде много тежка, има много силни отбор”, добави капитанът.

 

Момичетата на Иван Петков водят подготовка за олимпийската квалификация за Токио 2020, който ще се проведе от 7 до 12 януари в Апелдоорн (Холандия). "Лъвиците", водени от Иван Петков, се изправят срещу домакините от Холандия, Полша и Азербайджан. Осемте участника са разделени в две групи по четири, като се играе всеки срещу всеки. Първите два от всяка група играят на кръст на полуфинали, а победителите спорят за спечелване на турнира. 

 
Само първенецът в квалификацията в Апелдорн ще се класира за участие на Олимпийските игри в Токио 2020.