Вторник, 22 Октомври 2019 12:34
София е домакин на Европейската Волейболна Гала на 25 октомври
София е домакин на Европейската Волейболна Гала на 25 октомври Снимка: cev.lu
Президенти и представители на 60 водещи клуба ще бъдат сред гостите
 
Броени дни остават до едно от най-значимите събития през есента в календара на Европейската конфедерация по волейбол – жребий за Шампионска лига при мъжете и жените и традиционната волейболната Гала, която съпътства форума. Както съобщихме вече,  Българската федерация по волейбол бе удостоена  с организирането на  Галата за Шампионската лига за 2020 година. Това грандиозно събитие ще се проведе на 25 октомври 2019 година в София, хотел „Маринела“. На него от 18:00 часа ще бъде изтеглен жребият за разпределение на клубните отбори (мъже и жени) в групите от четвърти кръг, в който ще участват 18 отбора, добили право по ранкинг и двата отбора, класирали се от трите предварителни квалификационни кръга. От страна на България представител в Шампионската лига е женският отбор на Марица (Пловдив), който за втора поредна година ще участва директно в груповата фаза на турнира.
 
Всички фенове и приятели на волейбола ще могат да бъдат съпричастни към тази изключително важна проява, като церемонията е телевизионна. БНТ ще излъчва на живо тегленето на жребия за най-престижния европейски турнир на 25 октомври от 18:00 часа.
 
За грандиозността на събитието говори фактът, че целият европейски елит ще пристигне в София, включително президентът на ЦЕВ Александър Боричич и високопоставени гости от европейската централа. Сред присъстващите се очакват президенти и представители на близо 60 водещи клуба от Европа, бивши и настоящи волейболни величия, както и двамата най-добри волейболисти на Европейското първенство 2019 – Тияна Бошкович и Урош Ковачевич.