Петък, 11 Октомври 2019 23:51
Хебър с първи исторически трофей от Суперкупата на България

Отборът на Хебър (Пазарджик) спечели Суперкупата на България при мъжете за сезон 2019 година. Волейболистите, водени от Атанас Петров, победиха Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (31:29, 25:20, 25:18 ) пред пълни трибуни в столичната зала „Христо Ботев“. Така тимът от Пазарджик вдигна своя първи трофей за Суперкупата, като прибави нов златен връх в своята клубна история след триумфа с Купата на България през изминалия сезон.

Двата съперника, които са едни от най-класните отбори в Суперлигата на България показаха, че ще се борят за челните места в първенството, като сътвориха истински зрелищен мач за Суперкупата. Началото бе повече от интригуващо, като съперниците се „захапаха“ още от началото и играта тръгна равностойно. Това противопоставяне продължи до самия край, а интригата бе пълна в първия гейм, след като борбата продължи извън 25-а точка. В крайна сметка Хебър успя да покаже повече устойчовост и спечели с 31:29, а с това поведе в резултата с 1:0 гейма на съперника.

DSC 0097

Втората част бе не по-малко оспорвана от първата, като отново имаше вълнуващи моменти и равностойна игра. В средата на гейма обаче Хебър успя да се откъсне с минимална преднина, запази това предимство докрай и отново наложи волята си, като спечели втория гейм и поведе с 2:0.

Успехът даде криле на тима от Пазарджик и в третата част волейболистите от Хебър диктуваха играта изцяло, като спечелиха мача в три гейма и се поздравиха с крайния успех и спечелване на Трофея.

Стартиви състава на двата отбора:

Нефтохимик: Добромир Димитров, Жани Желязков, Мирослав Градинаров, Георги Петров, Николай Николов, Илия Петков - Теодор Салпаров-либеро 

Старши треньор: Николай Желязков

Хебър: Георги Братоев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Александър Ляфтов, Николай Къртев, Венцислав Рагин - Петър Каракашев-либеро

Старши треньор: Атанас Петров