Сряда, 09 Октомври 2019 22:16
Левски надигра ЦСКА с 3:2 гйма и се класира за финал в турнира "Борис Гюдеров"
Левски надигра ЦСКА с 3:2 гйма и се класира за финал в турнира "Борис Гюдеров"

Отборите на Левски София и Миньор (Перник) се класираха за финал в традиционния предсезонен турнир по волейбол за мъже „Борис Гюдеров“, който се провежда в едноименната зала в Перник.

Надпреварата се провежда в памет на изтъкнатия ни национал в миналото и едно от най-големите имена в българския волейбол – Борис Гюдеров, като в В XIX-о издание участват отборите на домакините от Миньор, Левски, ЦСКА и Славия.

В първия мач от надпреварата волейболистите на Левски София надиграха ЦСКА след петгеймова оспорвана битка с 3:2 (25:22, 22:25, 25:22, 19:25, 15:10) и достигнаха до спора за златните медали.

Двубоят противопостави два равностойни съперници, като бе истинско вечно дерби. След последователна размяна на спечелените геймове, мачът достигна до решителен тайбрек, в който битката продължи с пълна сила до равенството 8:8. В този момент „сините“ дръпнаха с три точки, запазиха предимството си и спечелиха тайбрека, а с това и крайната победа.

Не по-малко вълнуващ бе и втория мач от програмата за деня, в който представителите на Миньор се поздравиха с успех над Славия с 3:1 (17:25, 25:22, 25:17, 39:37) след страхотна битка, продължила 2 часа и 10 минути и също се класира за финалния спор.

DSC 7330

Домакините изгубиха първия гейм, но след това успяха да направят пълен обрат, като наложиха волята си в следващите три части. Особено интригуващ за публиката бе четвъртия гейм, в който борбата бе за всяка точка, а резултата излезе извън 25-а точка. В крайна сметка след множество обрати перничани показаха повече стабилност и издържливост и спечелиха с 39:37, а с това взеха и победата.

Така на финала на турнира един срещу друг ще застанат Левски и Миньор, а двубоят е на 10 октомври от 12:00 ч. Преди това от 10:00 ч. е спорът за трето място, който противопоставя ЦСКА и Славия.

thumbnail DSC 7233

Турнирът е част от календара на волейболната федерация, като членът на УС на БФВ Борислав Кьосев бе един от официалните гости на Миньор за откриването на турнира.