Сряда, 25 Септември 2019 16:37
Работна среща на БФВолейбол
Работна среща с някои от членовете на УС на БФВолейбол се състоя днес, 25 септември, в офиса на федерацията. На нея бе обсъждано представянето на мъжкия отбор на европейското първенство 2019 и подготовка за редовен УС на федерацията. Отчетено бе, че класирането на волейболистите ни извън първите осем в Европа е незадоволително и едно от най-слабите в последните години. Бе взето решение да се проведе разговор със селекционера Силвано Пранди за подготовката и селекцията на състезателите за предстоящата през януари олимпийска квалификация. Целта е да бъдат повикани всички опитни и мотивирани волейболисти, включително и тези, които Пранди остави извън състава на  националния за европейското първенство. 
Всички присъствали на срещата се обединиха около идеята, че трябва да се търси нов облик на представителния ни отбор за да се борят волейболистите ни за спечелване на олимпийската квалификация.
 
"Имахме работна среща, в която задачата, заради която се събрахме, е да анализираме ситуацията около представянето на българския национален отбор на европейското първенство. Да разменим мнения и идеи как нещата да се поправят и да подготвим заседание на Управителен съвет", заяви след срещата президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров.
 
"Предстоят разговори със Силвано Пранди с цел привличане на всички опитни и класни волейболисти на България за предстоящата олимпийска квалификация през януари. Всичко е подчинено на това, че бихме искали страната ни да се представи със силно мотивиран и добре подготвен отбор на тази квалификация. Ще направим всичко възможно да имаме боеспособен отбор и турнирът да бъде спечелен".
 
Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев ще води предстоящите разговори със Силвано Пранди. "Още не съм говорил със Силвано Пранди. Но познавайки Силвано като треньор, а и не само той, всеки треньор със сигурност ще предпочете най-добре подготвените състезатели за момента, за да могат да свършат работа. Да, мачовете се подготвят от треньорите тактически и друго каквото трябва, но в края на краищата срещите се играят от състезателите. Така, че всеки един треньор със сигурност ще иска да има най-доброто, което България притежава. Със сигурност Силвано е такъв човек и така, че най-добре подготвените хора, които ще бъдат към този момент през декември, те ще играят на квалификацията. И разбира се, най-мотивираните, тези които искат да дойдат и да спечелят", заяви Любо Ганев.