Понеделник, 09 Септември 2019 15:40
Европейските вицешампиони по волейбол U17 с първа Купа  за №1 на месеца
Снимка:volleyball.bg

Днес в Пресклуб „България“ националният ни отбор по волейбол до 17 години и неговият селекционер Мартин Стоев бяха наградени за Отбор и Треньор на месец юли. Младите ни национали, които спечелиха среърни отличия на Евроволей 2019 в София събраха 19 гласа в редовната анкета, следвани от европейските клубни шампионки по шахмат до 18 г. с 2 гласа от спортните редакции. Купата на победата бе връчена на капитана на младите ни волейболисти Владимир Гърков – обявен за най-добър посрещач на първенството – и на Ерик Стоев – също посрещач и син на треньора Мартин Стоев. Селекционерът, от своя страна, прибави отново значката „Златен трикольор“ във витрината си, след като със 17 гласа оглави класацията сред треньорите за юли за 6-и път от 2005 г. насам. Тогава специалистът, в ролята му на старши треньор на мъжкия отбор, изведе възпитаниците си до класиране за Световното първенство в Япония 2006 г. В страната на изгряващото слънце трикольорите спечелиха бронзовите медали, а година по-късно си осигуриха място на Олимпийските игри в Пекин.

 

018499221

След церемонията Мартин Стоев и състезателите благодариха на медиите за гласуването и си пожелаха по-често да имат повод за награди. Специалистът коментира накратко загубения финал срещу Франция на Евроволей 2019 по следния начин: те ни превъзхождат технически, ние сме по-добри физически. Малко повече умора и прекалено голямо желание да сме първи ни доведе до отстъпление.

 

До 30 януари националите под 17 години трябва да изиграят нова Балканиада, която се явява квалификация за европейското първенство 2020. Причината е, че от първата Балканиада през юли, на която станахме шампиони, резултатът не се зачита, тъй като е преди 15 юли т.е. преди решението на ЦЕВ да се признава класирането на участниците в нашата зона, поясни Мартин Стоев. Чакаме информация къде ще е тази Балканиада, добави треньорът. Действително в този отбор са събрани толкова талантливи момчета /родени 2003 г. и 2004 г/, че имат шанс да стигнат далече, но те са малки и как ще тренират, как ще се развият, не мога да гарантирам, но се надявам някои от тях да достигнат до мъжкия национален отбор.