Неделя, 25 Август 2019 18:03
Националите под 19 години надиграха Колумбия и завършиха с успех в груповата фаза на световното в Тунис
Националите под 19 години надиграха Колумбия и завършиха с успех в груповата фаза на световното в Тунис Снимка: fivb.com

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 19 години завърши с успех в груповата фаза на световното първенство в Тунис. Младите ни волейболисти, водени от Пламен Христов надиграха Колумбия с 3:1 (25:16, 25:21, 24:26, 26:24) в последния си двубой от група В на турнира.

Така те приключиха на четвърто място в групата с една победа и 4 точки. С това нашите момчета продължават борбата във втората фаза на Мондиала. Тимът на Колумбия остана без успех и приключи на пето място в групата, като ще играе за разпределение на местата от 17-о до 20-о.

С най-голям актив за победата на България бе Георги Татаров с 20 точки (1 ас, 1 блокада), Самуил Вълчинов приключи с 16 точки (1 ас, 1 блокада). За колумбийския тим Харолд Кайседо бе най-резултатен с 16 точки (1 блокада), 12 добави Даниел Карабали (1 ас, 1 блокада).

Статитистика от мача и класиране можете да видите тук.

 Във втората фаза на световното участват първите четири тима от всяка предварителна група, като във вторник (27 август) ще се изиграят 1/8-финални двубои (1-4 и 2-3). Две по две групите се кръстосват, съответно група А се кръстосва с група В, а отборите от C и D, играят помежду си.

Така родните представители, които са четвърти в група В ще се изправят срещу първия от група А, който ще бъде определен след изиграването на последния мач по-късно днес. Победителите продължават в първата осмица, а победените – за разпределение на местата във втората осмица на турнира.