Четвъртък, 13 Юни 2019 23:37
Победата над Република Корея е заслужена, смята националката Гергана Димитрова
Победата над Република Корея е заслужена, смята националката Гергана Димитрова Снимка: fivb.com

Националката Гергана Димитрова коментира след победата на България над Република Корея с 3:1 гейма, в четвъртата седмица от Волейболната лига на нациите, че трупането на опит вече дава резултат.

Макар и късно, тази победа все пак е историческа, защото ни е първа в турнира и мисля, че е заслужена. Момичетата играха прекрасно. Може би трупането на опит вече започва да дава резултат. Показахме, че знаем какво да правим и показахме добър волейбол. Що се отнася до настройката, понякога трябва да се форсираш сам от гледна точка на емоцията и после самият заряд за мача идва сам. В този беше по-голям. Да, съперникът имаше досега само една победа, но можеше да направи и две. Но я взехме ние и това е много радостно.

Мирослава Паскова заяви след успеха, че се надява тимът ни да запази тази положителна вълна и за турнира в Китай, от последната пета седмица във Волейболната лига на нациите.

Във всеки мач ние тръгваме заредени за победа, но този път издържахме до края и затова победихме. А не както досега след 20-а точка губихме контрол над емоциите и ставаха обърквания. А на такова ниво не трябва да се допуска, защото после се губят мачове. Преди този обаче отново имахме разговор в отбора за проблемите си, от които малко по малко излизаме. Дали беше и късмет, дали и професионализъм – ще си проличи занапред, надявам се. Да, ако бяхме изиграли този мач по-рано, със сигурност щеше да бъде друго в турнира, но както се казва в клишето – по-добре късно, отколкото никога. Надявам се да запазим инерцията и за турнира в Китай, където въпреки, че излизаме срещу много класни отбори, както вече се знае - няма какво да губим. Трябва да играем със сърцата си за удоволствие, за треньора и за всички, които все още ни подкрепят.