Сряда, 15 Май 2019 17:44
Новата екипировка на националите бе представена официално в Арена Армеец
Новата екипировка на националите бе представена официално в Арена Армеец Снимка: Бончук Андонов

Новата екипировка на националните отбори на България по волейбол бе представена в София. Волейболистите Николай Николов, Тодор Скримов и Теодор Салпаров и волейболистките Вангелия Рачковска и Кристияна Петрова облякоха и показаха за първи път пред медиите екипите на представителните ни отбори за мъже и жени.

Лично президентът на Errea Анджело Гандолфи пристигна в България за събитието.

"Има две неща на този свят, които не обичам да правя - да пътувам и да давам интервюта. Но сега за мен беше удоволствие да приема поканата на Българската федерация по волейбол и да съм тук, в България. За семейна фирма като Errea е привилегия да работи с отбори в световния елит, каквито са мъжкият и женският национални отбори на България. Изключителен престиж е да работим с Българската федерация по волейбол. На европейското първенство през есента Errea облича 9 отбора при мъжете и жените. Много сме горди, че България е сред тях. Лично аз намирам и символика в това, че началото на нашето партньорсто идва точно след като миналата година България и Италия си сътрудничиха прекрасно и организираха световното първенство по волейбол за мъже на високо ниво. Тогава италианският национален отбор вече играеше с Errea, а сега вече и българският. И в тази символика също откривам причина да вярвам в успешното ни партньорство. Пожелавам много радости за българските национални отбори и феновете в България", заяви Анджело Гандолфи.

KBA 7758

"Специални благодарности за Българската федерация по волейбол - работата ни с българските национални отбор е важен и вълнуващ проект. Прекрасно е да работим с толкова добри отбори от световната ранглиста като тези на България за мъже и жени", акцентира и мениджърът на Errea Майкъл Крадок.

"Партньорството ни вече работи отлично - момчетата от мъжкия отбор са много доволни от екипировката, сигурен съм, че е така и при жените. Сред позитивите за отбелязване е, че и от българска страна се включихме в изработването на дизайна на официалните екипи, след като от Errea ни потърсиха за обратна връзка. Така присъства и детайл, който се хареса на националите, а със сигурност ще се хареса и на феновете - вмъкването на лъва от герба на България. Новост е отпадането на червените екипи, след като направено проучване показа, че над 10 отбора използват този цвят. Целта е да имаме ясна идентичност на българските отбори", заяви тийм-мениджърът на мъжкия национален отбор Стефан Чолаков.

KBA 7816

"Феновете ще имат възможност да си закупят официалните екипи, фланелки за свободното време и анцузи на националния отбор онлайн и в 25-те магазина на Sport Depot в страната. Планираме да организираме и редица от срещи за снимки и автографи на волейболни национали с фенове и най-вече с деца, защото това е част от общата ни мисия да запалваме все повече деца по прекрасния спорт волейбол", заяви изпълнителният директор на Sport Depot Красимир Цонов.

Българските фенове ще могат да гледат за първи път на живо националите ни с новата им екипировка по време на домакинствата от Волейболната лига на нациите. Първи на родна земя ще играят националките, водени от Иван Петков. От 21 до 23 май женският национален отбор на България ще играе със САЩ, Белгия и Япония в "Монбат Арена" в Русе в дебютната седмица от Волейболната лига на нациите.

От 14 до 16 юни във Варна в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта мъжкият национален отбор на България ще се изправи срещу Италия, Япония и Австралия.

От 28 до 30 юни в Пловдив в зала "Колодрума" "лъвовете", водени от Силвано Пранди, ще мерят сили с изключително силните отбори на САЩ, Сърбия и Иран.

Билетите за домакинските мачове на българските национални отбори във Волейболната лига на нациите са в продажба онлайн на ticketportal.bg и в партньорската мрежа в страната