Понеделник, 13 Май 2019 13:44
Трима състезатели се присъединиха към подготовката на националите
Трима състезатели се присъединиха към подготовката на националите Снимка:volleyball.bg
Трима състезатели се присъединиха към подготовката на мъжкия национален отбор по волейбол на България, която се води в София. От днес тренировъчен процес със състава, който е воден от Андрей Жеков, започнаха Светослав Гоцев, Николай Пенчев и Валентин Братоев.
 
До края на седмицата към лагера на националите се очакват да се присъединят и Алекс Грозданов, който спечели титлата в Белгия, и Мартин Атанасов, който игра на финал във френското първенство. Двамата имат няколко дни почивка след тежките мачове от първенствата.
 
От сряда, 15 май, ще бъдат оформени две групи в националния тим, като първата ще се готви за Волейболната лига на нациите, а във втората ще тренират млади и перспективни състезатели като Владимир Станков, Пламен Шекерджиев, Гордан Люцканов, Николай Колев и други.
 
На 21 май ще бъде определена окончателната група от 25 играчи, които ще могат да участват във Волейболната лига на нациите. 
 
На 27 май пък е заминаването за Аржентина, където е първият турнир от състезанието. Оттам българският тим ще пътува за Китай преди да се прибере в България за домакинския уикенд във Варна (14-16 юни).