Четвъртък, 14 Март 2019 12:53
Чикаго е домакин на финалната шестица от Волейболната лига на нациите при мъжете
Чикаго е домакин на финалната шестица от Волейболната лига на нациите при мъжете
Американският град Чикаго ще бъде домакин на финалната шестица от турнира на Волейболната лига на нациите при мъжете. Двубоите ще се изиграят в зала "Кредит Юниън 1 Арена" в Университета на Илинойс. Съоръжението има капацитет 10 000 места. 
 
В битката по пътя към медалите към домакините от САЩ ще се присъединят и най-добрите пет отбора от груповата фаза. Мачовете ще се проведат в периода 10-14 юли. 
16-те отбора във второто издание на Лигата на нациите стартират пътя си на 31 май. Форматът на Волейболната лига на нациите се запазва, като ще има пет седмици предварителен кръг, в които всеки отбор ще играе 15 мача на отделни турнири. Всяка страна ще бъде домакин на поне един турнир, а някои ще приемат по два.
 
Припомняме, че България е домакин на два турнира, като Варна ще приеме третия уикенд (14-16 юни). Съперници на националите ни са Япония, Италия и Австралия. След това зала "Колодрума" в Пловдив ще стане арена на битките от последния уикенд (28-30 юни). В Пловдив "лъвовете" ще играят  с Иран, Сърбия и САЩ.
 
В първото издание на престижната надпревара, под новото име Волейболна лига на нациите, златото бе спечелено от Русия, която на финала надигра домакините от Франция. Тимът на САЩ завърши с бронзовите отличия.