Сряда, 13 Март 2019 14:22
Георги Петров изведе младежите на Локомотив (Новосибирск) до втора титла в Русия
Георги Петров изведе младежите на Локомотив (Новосибирск) до втора титла в Русия Снимка: lokovolley.ru

Отборът на Локомотив (Новосибирск), който е воден от българския треньор Георги Петров, спечели за втора поредна година шампионската титла в Младежката лига по волейбол на Русия. Състезателите на Георги Петров записаха осем победи от десет мача във финалните два турнира, на вторият от които бяха домакини. В последната среща Локомотив надигра Беркут Урал (Уфа) с 3:0 (27:25, 25:16, 25:22) и спечели златото с чист успех.

 

 

18-годишният диагонал Максим Сапожков бе реализатор в мача и завърши със 17 точки (3 блока, 1 ас и 48% ефективност в атака).  Впоследствие Сапожков бе обявен и за най-полезен играч (МVP) на финалите.

 

Локомотив (Новосибирск) прибра още три индивидуални награди - Сапожков бе определен и за най-добър диагонал, Дмитрий Лизик за втори най-добър център, а Иля Казаченков за най-добър първи посрещач.

 

"Тази година имаме много по-млад отбор, отколкото миналия сезон. Но нивото на игра на момчетата е по-високо от това на миналогодишния отбор. Играчите с малък или никакъв опит излязоха и направиха резултата. Като че ли не за първа година играят на високо ниво. Тази година съм още по-доволен от успеха ни! Този сезон имахме много проблеми, много контузии, но се справихме с всички неудачи. Последните пет мача бяхме на максимум. Играхме у дома и казах на момчетата преди турнира, че всичко е в нашите ръце!", заяви след успеха Георги Петров.