Вторник, 28 Октомври 2014 11:11
(0 гласа)
Жребият за Европейското при мъжете ще бъде теглен в София
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Европейското и световното първенство са едни от най-очакваните турнири. През следващата година предстоят финалите на шампионатите на Стария континент за мъже и жени като България ще бъде домакин на първия съвместно с Италия.

Участие във финалната от 9 до 18 октомври ще вземат 16 отбора, разделени в 4 групи. Според формата на финал директно се класират домакините (България и Италия), петте отбора с най-предно класиране от предходния европейски шампионат (Русия, Сърбия, Франция, Германия и Белгия), след като се класираха на първо място в групите си на 2 квалификационен кръг участие ще вземат тимовете на Полша, Финландия, Словакия, Чехия, Хърватия и Беларус.Останалите 3 участници ще станат известни в края на май следващата година, когато ще бъдат изиграни мачовете от 3-я квалификационен кръг. За място на финала ще се борят Словения, Португалия, Естония, Швеция, Испания и Холандия. Междувременно на 16 февруари 2015 год. в Народния театър "Иван Вазов" в София ще бъде изтеглен жребият за груповата фаза.

Шампионатът за жените ще се проведе между 26 септември и 6 октомври в Белгия и Холандия. Схемата за класиране е същата като тази при мъжете. Така квоти за финалите имат двете страни домакини, Русия, Германия, Сърбия, Хърватия и Италия (петте отбора с най-предно класиране от 2013 год.), както и Българи, Турция, Полша, Чехия, Румъния и Унгария. За последните три места в края на май ще се борят Франция, Словения, Азербайджан, Словакия, Украйна и Беларус. Жребият за груповата фаза при жените ще бъде изтеглен на 12 ноември 2014 год.

Прочетена 433 пъти Последно променена в Вторник, 28 Октомври 2014 11:48