Петък, 18 Януари 2019 17:38
Отиде си още една легенда в българския волейбол - Светослав Стойчев
Отиде си още една легенда в българския волейбол - Светослав Стойчев

Отиде си още една легенда на българския спорт. След като тази сутрин почина Иван Вуцов, тъжна вест и от волейбола.Почина бащата на треньора Радостин Стойчев - Светослав Стойчев. 


Светослав Стойчев е баща на волейболния треньор Радостин Стойчев. През 1991 г. в Кайро (Египет) той извежда националния ни отбор по волейбол за младежи (U21) до световната титла. След историческия триумф обаче не е водил национален отбор.

 

2111798459

 

Бил е треньор на ЦСКА, на Славия, работил е с юношески състави, а в последните години и като съветник на младите треньори. В състезателната си кариера е носил екипите на столичните Спартак и Локомотив, пернишките Миньор и Металург, Миньор (Бухово). Треньорската му кариера стартира от Локомотив (София) и продължава в ЦСКА, където води юношите. Шампион е с всички възрасти, след което поема мъжкия отбор. Бащата на Светослав е първият национален треньор по борба и в двата стила - класически и свободен.

 

Опелото на легендата Светослав Стойчев ще се състои на 20 януари - неделя, от 15 часа в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

 

Българска федерация по волейбол изказва своите съболезнования през близките на Светослав Стойчев.